понеділок, 04 вересня 2017 05:05

У м'ясний хліб замотують яйце

— Замість рулетів печу м'ясний хліб. Усередину кладу варені яйця. Така начинка і смак розбавляє, і на тарілці краще лежить, — каже киянка Поліна Лакійчук, 32 роки.

Ріже дрібно дві середні цибулини і підсмажує із оливковою олією до золотистого кольору. Знімає з плити. Варить круто чотири яйця. Вмикає духовку на 180°С, щоб нагрілася. У глибоку миску кладе по 0,5 кг свинячого та яловичого фаршу.

— У фарш можна порізати одну перчину солодкого перцю. Страва буде соковитіша.

Розбиває у фарш два яйця, додає смажену цибулю, два зубчики часнику, петрушку, пів чайної ложки солі та третину — чорного меленого перцю. Перемішує. Мастить високу форму для запікання олією.

— Я беру хлібну, у вигляді цеглини.

Кладе в неї половину фаршу і розкладає на поверхні рядком варені яйця. ­Зверху накриває рештою фаршу. Ставить хліб у духовку на 1 год. Виймає і ріже через 10–15 хв., коли він трохи охолонув.

— Якщо порізати одразу, шматки будуть нерівні й кришитимуться під ножем.

Зараз ви читаєте новину «У м'ясний хліб замотують яйце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі