понеділок, 09 червня 2008 14:55

У молочні коктейлі кладуть кубики льоду

Киянка Євгенія Верба, 35 років, дорогою додому часто бачила, як у дворах Нивок молоді мами з дітьми смакують через соломинку молочні коктейлі. Жінка їм щиро заздрила. Коктейлі робили у кафе на вул. Салютній.

— Цьогоріч кафе закрили, а я навчилася готувати молочні коктейлі вдома, — каже Євгенія. Висока струнка жінка тримає кілька пакетів із молоком і півкілограмове відерце вершкового морозива. — Мої доньки-дошкільнята Саша і Маша їх обожнюють. А просто молока випити не вмовиш.

Верба майже щодня готує донькам різні молочні коктейлі. Найчастіше — з ягодами, медом, яйцями.

Для молочно-ягідного коктейлю Євгенія дві-три години настоює в холодильнику свіжі ягоди з цукром. Бере полуницю, суницю, вишні або малину. Щойно ягоди пустили сік, додає сік із половинки лимона. Рідину переливає в кухоль, кладе кілька тонких смужок лимонної цедри і доливає холодного молока. Коктейль ретельно перемішує і розливає у склянки. На смак напій кисло-солодкий і має приємний рожевий колір.

— Молочні коктейлі п"ють одразу ж, як приготували, — веде далі Верба. — Але я донькам його даю, коли молоко нагріється до кімнатної температури.

П"ють одразу ж, як приготували

Якщо немає свіжих ягід, Євгенія бере консервовані ананаси або персики. Для коктейлю жінка протирає персики крізь сито. М"якоть змішує з ложкою вершків, цукровою пудрою і кілька хвилин збиває міксером. Ллє молоко і продовжує збивати, доки з"явиться піна.

— Ананаси ріжу шматочками і додаю їх до збитих із цукром вершків, — ділиться киянка. — Обережно помішуючи, додаю молока і кілька ложок сиропу з консервованих ананасів. Дорослим у такий коктейль кладу кілька кубиків льоду.

Молочно-медовий коктейль Верба змішує з меду, молока і лимонного соку. Інколи  додає сирий жовток і апельсиновий сік. Тоді коктейль 10 хв. збиває міксером до стійкої піни.

— Оце як потепліло, спробувала готувати з морозивом, — усміхається Євгенія і показує морозиво. — Зовсім іншого смаку коктейлі набувають. Морозиво купую лише вершкове, щоб домішки не зашкодили смаку напою.

Найпростіший коктейль — збити будь-яке варення з ложкою морозива і холодним молоком. Для гарного вигляду такий напій Верба посипає тертим гірким шоколадом.

— А мій улюблений — із кавою, — пожвавлюється жінка. Для себе і чоловіка вона збиває склянку молока зі склянкою солодкої кави і кількома столовими ложками вершкового морозива. Молочно-кавовий напій прикрашає листочком м"яти.

Зараз ви читаєте новину «У молочні коктейлі кладуть кубики льоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі