пʼятниця, 18 липня 2008 16:38

У льодяній тарілці окрошка довго залишається холодною

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Киянка Ольга Родіонова смакує льодяною окрошкою. У ресторані Поплавського ”Батьківська хата”, що на 252-му кілометрі автобану Київ—Одеса, порція страви коштує 35 гривень
Киянка Ольга Родіонова смакує льодяною окрошкою. У ресторані Поплавського ”Батьківська хата”, що на 252-му кілометрі автобану Київ—Одеса, порція страви коштує 35 гривень

У ресторані співаючого ректора Михайла Поплавського "Батьківська хата", що на 252-му км автобану Київ—Одеса, улітку окрошку подають у льодяній брилі-тарілці. У спеку страва довго залишається холодною.

— Після спекотної поїздки автобаном окрошка у льоду стала приємною несподіванкою. Ми ж навіть не підозрювали, як її подають! — каже киянка Ольга Родіонова, 38 років. — Хоч ми замовили одну порцію, але потрималися за лід усі четверо. Від страви віяло холодом. Окрошка від цього здалася неймовірно смачною!

Супи та борщі в ресторані подають у хлібній тарілці. Для цього спеціально випікають круглий білий хліб. Порція борщу в їстівній тарілці коштує 35 грн.

Киянка Валентина Гичка, 26 років, була у відрядженні в Чехії. У ресторані їй подали густий суп у чорній хлібині.

— Мені так сподобалося, що вирішила таке зробити вдома, — каже Валентина. — Правда, суп у хлібець я готую інший — гороховий. Чоловік знає, якщо на кухні пахне горохом, їстиме суп з чорним хлібом.

На дві порції — для себе і чоловіка Ігоря — Валентина купує чорний хліб у формі цеглини. Розрізає його впоперек на половини й виймає м"яку середину. М"якоть намагається не кришити. Оболонку від хліба та порізану кубиками м"якоть підсушує в духовці.

— Дуже м"якуш не вибирайте, хай стіночки будуть товстуваті, — радить Гичка. Вона наливає густий гороховий суп у хлібні половинки, які ставить на пласку тарілку. — Їсти таку страву варто одразу.

Зверху Валентина посипає суп сухариками із м"якоті. Чим більше з"їдаєш страви, тим швидше тане хлібний посуд. Його можна і не їсти.

— Ігор п"є такий суп, — веде далі киянка. — Він бере хлібну половинку, відпиває супу і відкушує "посуд". Картоплю у страву не кладу. Лише горох, дрібні шматочки м"яса і багато засмажки зі спеціями.

Зараз ви читаєте новину «У льодяній тарілці окрошка довго залишається холодною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі