У ресторані співаючого ректора Михайла Поплавського "Батьківська хата", що на 252-му км автобану Київ—Одеса, улітку окрошку подають у льодяній брилі-тарілці. У спеку страва довго залишається холодною.
— Після спекотної поїздки автобаном окрошка у льоду стала приємною несподіванкою. Ми ж навіть не підозрювали, як її подають! — каже киянка Ольга Родіонова, 38 років. — Хоч ми замовили одну порцію, але потрималися за лід усі четверо. Від страви віяло холодом. Окрошка від цього здалася неймовірно смачною!
Супи та борщі в ресторані подають у хлібній тарілці. Для цього спеціально випікають круглий білий хліб. Порція борщу в їстівній тарілці коштує 35 грн.
Киянка Валентина Гичка, 26 років, була у відрядженні в Чехії. У ресторані їй подали густий суп у чорній хлібині.
— Мені так сподобалося, що вирішила таке зробити вдома, — каже Валентина. — Правда, суп у хлібець я готую інший — гороховий. Чоловік знає, якщо на кухні пахне горохом, їстиме суп з чорним хлібом.
На дві порції — для себе і чоловіка Ігоря — Валентина купує чорний хліб у формі цеглини. Розрізає його впоперек на половини й виймає м"яку середину. М"якоть намагається не кришити. Оболонку від хліба та порізану кубиками м"якоть підсушує в духовці.
— Дуже м"якуш не вибирайте, хай стіночки будуть товстуваті, — радить Гичка. Вона наливає густий гороховий суп у хлібні половинки, які ставить на пласку тарілку. — Їсти таку страву варто одразу.
Зверху Валентина посипає суп сухариками із м"якоті. Чим більше з"їдаєш страви, тим швидше тане хлібний посуд. Його можна і не їсти.
— Ігор п"є такий суп, — веде далі киянка. — Він бере хлібну половинку, відпиває супу і відкушує "посуд". Картоплю у страву не кладу. Лише горох, дрібні шматочки м"яса і багато засмажки зі спеціями.
Коментарі