середа, 07 березня 2007 18:11

У кульку з картоплі кладуть сливи

— Гомбовці — це стара угорська та закарпатська картопляна страва. Хоча сезон на них починається разом зі свіжими сливами, готувати їх можна цілий рік із консервованими, — каже Гільда Мартинів, 44 роки, з смт Великий Бичків Рахівського р-ну на Закарпатті.

Спочатку відварюють картоплю в лушпинні. Роблять пюре. Додають масло, борошно, яйця, жменю манки й замішують тісто.

— Розкачую пластину завтовшки три сантиметри, ділю її на дві частини і скручую в рулети, — розповідає Гільда. — Із кожного нарізаю кружки діаметром по півтора сантиметри. Має вийти по 15 кружечків з кожного рулету. Начиняю сливами.

Зі свіжими сливами Гільда кладе цукор та корицю. Консервовані добре відціджує, спецій не додає. Картопляна кулька зі сливою всередині має вийти не більшою, ніж тенісний м"яч.

— Обкачую ґомбовці в борошні й варю в підсоленій воді хвилин 15. Готові  мають спливти наверх. Коли ґомбовці підсихають, обкачую їх у сухарях, підсмажених в олії. Зверху посипаю цукром із корицею і даю по три кульки на порцію, — каже господиня.




Що потрібно

Для 30 картопляних кульок зі сливами потрібно: 500 г борошна, 120 г масла, 4 яйця, жменя манних круп, 30 слив, 50 г сухарів.

Зараз ви читаєте новину «У кульку з картоплі кладуть сливи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі