понеділок, 23 червня 2008 16:11

У холодний щавлевий борщ додають цукор

Агафіна Струк, 62 роки, з Київщини варить холодний борщ зі щавлем. Жінка рве щавель на полі та продає біля метро Лівобережна.

Для страви Струк ретельно миє листя щавлю, ріже й кидає в окріп. Як стане м"яким, знімає з вогню й охолоджує. Додає порізані соломкою варені столовий буряк і картоплю, свіжий огірок, редис, зелену цибулю, кріп. Овочі заливає хлібним квасом і солить.

— Пробую на смак. Якщо треба, додаю цукру, — каже Агафіна Никифорівна й розкладає щавель на поліетиленовому пакеті. — У кожну тарілочку кладу по дві четвертинки яйця.

На смак  холодний борщ має бути кисло-солодким.

Зараз ви читаєте новину «У холодний щавлевий борщ додають цукор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі