понеділок, 11 лютого 2019 07:40

Торт "Ламбада" роблять з апельсиновим кремом

Автор: WWW.RECEPTYSTRAV.COM.UA
  Після застигання у холодильнику торт "Ламбада" виймають з форми і посипають тертим шоколадом. Ріжуть на порції
Після застигання у холодильнику торт "Ламбада" виймають з форми і посипають тертим шоколадом. Ріжуть на порції

— Торт "Ламбада" готую щовихідних. Онукам не набридає, — говорить Ганна Скиба, 54 роки, з Житомира.

Збиває два яйця зі 100 г цукру в мисці. Ставить її на каструлю з гарячою водою на 5 хв., доки яєчна суміш не збільшиться у 3–4 рази. Знімає. Всипає 100 г борошна, додає 1 ч. л. розпушувача, вимішує до однорідної маси. Форму розміром 20х20 см застеляє пергаментом для випічки. Змащує олією і вливає тісто. Ставить у духовку при температурі 180°С на 20 хв. Охолоджує бісквіт та розрізає на два коржі.

— Важливо їх добре просочити. Змащую апельсиновим соком за допомогою пензлика. На корж — чверть склянки.

В окремій мисці змішує 0,5 склянки соку з пакетиком ванільного пудингу. Вливає в каструлю 1,5 склянки апельсинового соку і всипає 2/3 склянки цукру. Доводить до кипіння і тонкою цівкою вливає розведений пудинг. Постійно помішуючи, варить до загустіння. Охолоджує до теплого.

У форму, застелену пергаментним папером, кладе пласт бісквіта. Зверху вливає апельсиновий крем, розрівнює і накриває другим пластом бісквіта. Ставить у холодильник.

— Вершкове суфле робить випічку легкою.

Заливає 15 г желатину 60 мл холодної води, щоб набубнявів. Ставить на водяну баню. Желатин має розчинитися. Змішує по склянці сметани та кефіру. Всипає 2/3 склянки цукру, 1 ч. л. ванільного цукру і збиває міксером. Тонкою цівкою вливає розведений желатин. Викладає вершкове суфле поверх другого шару бісквіта. Розрівнює і ставить у холодильник на 4 год. для застигання.

Зараз ви читаєте новину «Торт "Ламбада" роблять з апельсиновим кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі