четвер, 05 лютого 2009 19:43

Торт "Королева Анна" має форму серця

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  У столичній цукерні ”Ваніль” на вулиці Басейній солодощі готують у власному міні-цеху. Бармен Антоніна Цегельник викладає на тацю свіжі міні-кошики з малиною з пісочного тіста. Їх замовляють до кави найчастіше
У столичній цукерні ”Ваніль” на вулиці Басейній солодощі готують у власному міні-цеху. Бармен Антоніна Цегельник викладає на тацю свіжі міні-кошики з малиною з пісочного тіста. Їх замовляють до кави найчастіше

У цукерні "Ваніль" на вул. Басейній у центрі Києва готують до 35 різновидів солодощів. У кафе є кондитерський цех, де кондитери власноруч виготовляють цукерки, тістечка, пироги, торти. Продають поштучно й на вагу.

— Торік на жіноче свято нам замовили карамельну мініатюру, одну залишили собі, — показує витвір з різнокольорової карамелі бармен Антоніна Цегельник, 20 років. У мініатюрі — лебідь, квіти, зірки. — Тоді вона коштувала 500–600 гривень.

Цукерня оформлена в шоколадно-малинових тонах. За кількома невеличкими круглими столиками сидять відвідувачі.

Антоніна зауважує, що неймовірно смачний, ніжний і романтичний торт у формі серця "Королева Анна". Він прикрашений білим і рожевим вершковими кремами, фізалісами.

— Ним і на День закоханих можна кохану побалувати. Шеф-кондитер Ярослава Сорочич випече від 700 грамів до двох кілограмів. Між коржами — полуниця з ананасом.

100 г торта "Королева Анна" коштує 24 грн. А 100 г відкритого пирога з пісочного тіста з чорницею чи горіхами — 20 грн.

— Є у нас постійні відвідувачі, які до кави замовляють міні-кошики з малинкою, — розказує Цегельник. Барменка ставить на піднос каву еспресо з кухликами молока. — Тістечка з горішками не такі популярні.

Додає, що кошики для тістечок кондитери печуть з пісочного тіста. Далі заповнюють їх збитими вершками й викладають поверх малину:

— Купуємо свіжу. Для міні-кошиків ягоди покриваємо желе.

Тістечко коштує 6 грн. Така ж вартість трюфельних цукерок.

— Трюфелі в нас смачніші за куплені — тануть у роті, — хвалить цукерки Антоніна. — Вони з масла, подрібнених грецьких горішків і посипані порошком какао.

Шоколадні цукерки ручної роботи в цукерні продають на вагу — 240 грн/кг. Пропонують із карамеллю, фісташками чи білим шоколадом.

Зараз ви читаєте новину «Торт "Королева Анна" має форму серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі