У цукерні "Ваніль" на вул. Басейній у центрі Києва готують до 35 різновидів солодощів. У кафе є кондитерський цех, де кондитери власноруч виготовляють цукерки, тістечка, пироги, торти. Продають поштучно й на вагу.
— Торік на жіноче свято нам замовили карамельну мініатюру, одну залишили собі, — показує витвір з різнокольорової карамелі бармен Антоніна Цегельник, 20 років. У мініатюрі — лебідь, квіти, зірки. — Тоді вона коштувала 500–600 гривень.
Цукерня оформлена в шоколадно-малинових тонах. За кількома невеличкими круглими столиками сидять відвідувачі.
Антоніна зауважує, що неймовірно смачний, ніжний і романтичний торт у формі серця "Королева Анна". Він прикрашений білим і рожевим вершковими кремами, фізалісами.
— Ним і на День закоханих можна кохану побалувати. Шеф-кондитер Ярослава Сорочич випече від 700 грамів до двох кілограмів. Між коржами — полуниця з ананасом.
100 г торта "Королева Анна" коштує 24 грн. А 100 г відкритого пирога з пісочного тіста з чорницею чи горіхами — 20 грн.
— Є у нас постійні відвідувачі, які до кави замовляють міні-кошики з малинкою, — розказує Цегельник. Барменка ставить на піднос каву еспресо з кухликами молока. — Тістечка з горішками не такі популярні.
Додає, що кошики для тістечок кондитери печуть з пісочного тіста. Далі заповнюють їх збитими вершками й викладають поверх малину:
— Купуємо свіжу. Для міні-кошиків ягоди покриваємо желе.
Тістечко коштує 6 грн. Така ж вартість трюфельних цукерок.
— Трюфелі в нас смачніші за куплені — тануть у роті, — хвалить цукерки Антоніна. — Вони з масла, подрібнених грецьких горішків і посипані порошком какао.
Шоколадні цукерки ручної роботи в цукерні продають на вагу — 240 грн/кг. Пропонують із карамеллю, фісташками чи білим шоколадом.
Коментарі