понеділок, 14 жовтня 2019 07:50

Торт Горіховий принц начиняють п'яними сливами

Автор: SHPONDER.COM
  Готовий торт поливають половиною плитки чорного шоколаду. Прикрашають шматками горіхів
Готовий торт поливають половиною плитки чорного шоколаду. Прикрашають шматками горіхів

— Із горіхами готую печиво, кекси, торти. Найбільше люблю пляцок Горіховий принц, — розповідає киянка Олександра Селезньова, 37 років. — Уперше готувала такий на ­Різдво. Хотіла свекруху вразити, бо вона в мене велика хазяйка. Була в захваті. У розрізі видно все багатство начинки. Виходить повітряна завдяки шоколадним вафлям.

Відділяє сім білків від жовтків. Спочатку збиває білки з дрібкою солі та 3/4 склянки цукру. Додає жовтки. Сюди просіює півтори склянки борошна. Всипає 2 ст. л. какао та 1 ч. л. розпушувача. Перемішує та виливає тісто у форму для запікання. Вмикає духовку на 180°С. Коли розігріється, ставить усередину тісто на 40 хв. Охолоджує та розрізує на два коржі.

— Тепер беруся за горіховий прошарок. Вафлі краще взяти зі смаком горіху.

Збиває сім білків зі 150 г цукрової пудри. Додає 200 г волоських горіхів і 100 г кокосової стружки. Нарізує 150 г вафель у шоколаді. Змішує продукти та виливає на деко, застелене папером. Випікає 30 хв. за температури 170°С.

— Пляцок можна зробити ще й п'яним. Завдяки м'ясистому розпареному чорносливу, начинка виходить соковитіша. Він також додає легкого алкогольного присмаку.

Заливає 400 г чорносливу окропом, залишає на 30 хв. Або краще коньяком, але заливати треба за 2 год. Зливає воду, сливи підсушує на паперовому рушнику та подрібнює. Викладає на крем. Розтоплює 100 г шоколаду та поливає ним сливи.

— Без вершкового крему в десерті не обійтися. Він підкреслює смак горіха та чорносливу. Якщо сюди зробити ароматний крем, він перекриє горіховий.

Варить пудинг із семи жовтків. Всипає по 3 ст. л. борошна та крох­малю. Підсолоджує 4 ст. л. цукру. Наливає три з половиною склянки молока та перемішує. Знімає крем із плити й охолоджує. Додає 200 г розм'якшеного вершкового масла. Натирає сюди три вафлі в шоколаді та плитку білого чи молочного шоколаду. Перемішує. Викладає шар біс­квіта на широку тарілку. Змащує кремом і накриває горіховим прошарком. На нього кладе розмочений чорнослив.

— Коли готувала вперше, то торт на тарілці посунувся. Коржі не хотіли триматися купи. Тому зробила густіший крем, ніж було вказано в рецепті. І додала розмочений чорнослив. Він склеїв ­коржі.

Мастить решту крему та накриває другою частиною бісквіта. Поливає половиною плитки чорного шоколаду. Викладає шматки горіхів.

Зараз ви читаєте новину «Торт Горіховий принц начиняють п'яними сливами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі