четвер, 26 квітня 2007 19:13

Тісто на чебуреки замішують на заварці

60-річна киянка Кіра Загурська готує чебуреки на заварці чорного чаю. Отримує тісто золотистого відтінку. Заварку настоює недовго, зливає й ще раз заливає окропом. Другий, слабший чай проціджує. Додає солі, борошна — як на негусте тісто. Вимішує так, аби не було грудочок. Додає кілька ложок соняшникової олії.

Для начинки м"ясо з цибулею Загурська двічі пропускає через м"ясорубку. Чим більше цибулі, тим соковитіша начинка. До фаршу вливає води, щоб суміш стала однорідною. Солить і кладе приправу хмелі-сунелі, червоний та чорний перець.

Фарш залишає на 10–15 хв., аби увібрав приправи.

Тісто тонко розкачує у формі кола. По центру викладає столову ложку начинки. Краї чебурека зліплює. На дно розігрітої пательні наливає олії. Смажить чебуреки до рум"яної скоринки.

А 50-річна киянка Олександра Настинець готує чебуреки за простішим рецептом. У миску насипає борошна, трохи солить і запарює окропом.

— Уливаю трохи, щоб вся мука набубнявіла, — розповідає жінка. — Замішую, підсипаючи потроху борошно. Коли тісто перестане прилипати до рук, воно готове.

Вимішує його кілька хвилин. Каже, боятися гарячої води не треба. Тісто буде теплим.

— Потім готую фарш: магазинний пропускаю через м"ясорубку, додаю порізані цибулю і кріп. Зелені треба багато, тоді фарш буде запашним. А до обсмажених чебуреків роблю соус, — каже Олександра Михайлівна. — Змішую томатну пасту, нежирний майонез, сіль, чорний перець та трохи хмелі-сунелі. Зазвичай роблю дві піали соусу, щоб зручно було вмокати. Моя родина так його любить, що мити піали не треба — все вимазують.

Зараз ви читаєте новину «Тісто на чебуреки замішують на заварці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі