Киянка Світлана Міркотан, 27 років, готує домашню вермішель. Каже, що в Кам"янець-Подільському на Хмельниччині це дуже популярний рецепт.
Тісто готують як і на вареники: 2 склянки борошна, 1 яйце, сіль та кип"ячена вода. Розкачують тонко, нарізають смужками. Варять, як звичайну вермішель.
На сковорідці Світлана обсмажує на смальці або салі нарізану цибулю й моркву. До засмажки додає гриби чи м"ясо.
— Можна й те, й те додати, — каже жінка.
Перемішує готову вермішель із засмажкою. Додає сіль, перець та інші приправи. Усе висипає у форму й ставить на 40 хв. у духовку. Готову "запіканку" посипає зеленню.
×
Коментарі