Киянка Зінаїда Сухомлінова, 62 роки, почала готувати страву зі стрілок цибулі та часнику, коли придбала у селі дачу.
— Сусід Олексій Петрович побачив, що ми викидаємо зірвані стрілки цибулі й часнику. Підказав нам рецепт, — розповідає Зінаїда Василівна. — Головне, щоб стрілки були молоді. Бо перезрілі вийдуть твердими.
Зінаїда Василівна нарізає стрілки соломкою довжиною 1,5–2 см.
— Стрілок небагато, то часникові змішую з цибульними, — пояснює киянка. — Можна готувати й окремо. Порізане викладаю на розігріту з олією сковорідку, тушу під кришкою. Коли стрілки стануть гірчичного кольору, страва готова. На смак вони нагадують гриби. Смачно змішати стрілки з яйцем чи сиром.
Сухомлінова подає таку страву як гарнір до м"яса.
Коментарі