понеділок, 25 червня 2007 15:25

Стрілки цибулі й часнику тушкують до гірчичного кольору

Киянка Зінаїда Сухомлінова, 62 роки, почала готувати страву зі стрілок цибулі та часнику, коли придбала у селі дачу.

— Сусід Олексій Петрович побачив, що ми викидаємо зірвані стрілки цибулі й часнику. Підказав нам рецепт, — розповідає Зінаїда Василівна. — Головне, щоб стрілки були молоді. Бо перезрілі вийдуть твердими.

Зінаїда Василівна нарізає стрілки соломкою довжиною 1,5–2 см.

— Стрілок небагато, то часникові змішую з цибульними, — пояснює киянка. — Можна готувати й окремо. Порізане викладаю на розігріту з олією сковорідку, тушу під кришкою. Коли стрілки стануть гірчичного кольору, страва готова. На смак вони нагадують гриби. Смачно змішати стрілки з яйцем чи сиром.

Сухомлінова подає таку страву як гарнір до м"яса.

Зараз ви читаєте новину «Стрілки цибулі й часнику тушкують до гірчичного кольору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі