четвер, 26 лютого 2009 20:20

Статеві органи опускають на кілька хвилин в окріп

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Для страви ”Стояк на свій смак” у ”Мазох-кафе” у Львові окремо відварюють м’ясо і готують суп
Для страви ”Стояк на свій смак” у ”Мазох-кафе” у Львові окремо відварюють м’ясо і готують суп

У "Мазох-кафе" на вул. Сербській у Львові готують страви зі статевих органів бичків. Заклад назвали на честь австрійського письменника Леопольда фон Захер-Мазоха, який колись жив у цьому місті. На стінах — цитати з його книжок, портрети автора, чорно-білі знімки оголених жінок.

У меню є зупа (суп. — "ГПУ") із бичачого пеніса "Стояк на свій смак". Поряд попередження: "Благаємо чоловіків споживати не частіше дванадцяти разів на місяць, аби не надто затомити партнерку". Щодня відвідувачі замовляють із десяток порцій.

— М"ясо нам привозять із фермерського господарства, де розводять телят, — розповідає шеф-кухар кафе Роман Кадай-Ковіня, 23 роки. Він розробив рецепт супу. — Для страви статеві органи попередньо відварюємо. Щоб легше було очистити від шкірки, опускаємо на кілька хвилин в окріп.

Протягом години м"ясо варять із сіллю, лавровим листом та кількома горошинами чорного перцю. Інших спецій не додають.

Для супу окремо тушкують цвітну капусту, броколі й цибулю. Готові овочі подрібнюють у блендері на пюре. Перед подачею їх підігрівають, доливають кілька столових ложок курячого бульйону та вершки.

— Частину пеніса я ріжу кружальцями та кладу на дно баняка, у якому подаємо суп, — кухар показує порційну керамічну каструлю. — Рештою прикрашаю страву, додаю зелені.

До "Стояка на свій смак" хліба та грінок не подають.

Це ж наш національний афродизіак, пригощаємо чоловіків, — додає Роман. — Офіціанти попереджають, що страва посилює сексуальну потенцію. Такого у Львові більше ніде не готують.

Порція супу — 300 г — коштує 29 грн.



Бичачі сім"яники тушкують із цибулею

Львів"янина Романа Онишкевича, 35 років, друзі називають гурманом. Чоловік відстежує усі кулінарні новинки у місті. Перевагу віддає м"ясним стравам.

— Люблю флячки, або рубці, їх роблять із тушкованих телячих шлунків, — розповідає чоловік. — Востаннє дуже смачні флячки їв у бістро "ДеМанджаро". Там їх готують із грибочками, 100 грамів коштують 10 гривень. Смачно готують бичачі сім"яники у центрі у підвальному кафе на вулиці Памви Беринди. Страва називається "Корида". Для неї м"ясо тушкують із морквою та цибулею.

Онишкевич хвалить також м"ясо по-угорськи у "Бістро" на вулиці Городоцькій та каурму в "Золотому вепрі" на площі Ринок.

— М"ясо по-угорськи так сподобалося, що я попросив рецепт, — продовжує Роман. — А виявилося, що кухар сам його вигадав. Страва подібна до чанахи, але у ній нема картоплі й квасолі, лише помідори, болгарський перець, цибуля та морква. Подають її у горщиках. А от каурма не кожному буде до смаку, дуже гостра. Це великі шматки м"яса у соусі. До неї раджу замовляти порізану картоплю, щоб вимочувати соус. Під цю страву найкраще йде хороша горілочка. А поки чекатимете м"яса, раджу замовити холодну закуску з горіхів із часником у капустяному листі.

Зараз ви читаєте новину «Статеві органи опускають на кілька хвилин в окріп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі