понеділок, 28 вересня 2020 06:00

Шпинатний салат заправляють оцтом

— Зелені на городі валом, тому роблю нові салати. Про користь шпинату багато чула. Але не знала, з чим його поєднати. Має нейтральний смак, тому не перебиває інших продуктів. У салат ще кладу яйця, копчене м'ясо і смажені гриби, — розповідає Іванка Бережна, 48 років, із селища Срібне Чернігівської області.

— Варю троє яєць 5 хвилин після закипання. Охолоджую і ріжу на четвертинки. Окремо нарізую 200 грамів печериць і смажу на трьох столових ложках олії. Додаю подрібнену цибулю і смажу все до золотистого кольору. Перекладаю у миску. А на сковороді смажу 100 грамів тонко порізаного копченого м'яса до підрум'янення. Знімаю шумівкою, щоб стік зайвий жир. У салатниці змішую три столові ложки яблучного оцту, пів столової ложки меду і чайну ложку гірчиці в зернах. Вкидаю гриби із цибулею і м'ясо. 200 грамів шпинату рву на шматки. Салат перемішую й солю за смаком. Викладаю на широку плоску тарілку й додаю порізане яйце.

Зараз ви читаєте новину «Шпинатний салат заправляють оцтом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі