вівторок, 11 березня 2008 14:47

Спекти торт "Міністерський" зможе навіть початківець

Черкащанка Ольга Ткаченко, 47 років, не купує магазинних тортів. Випікає їх сама.

— Вмію готувати "Наполеон", "Празький", "Медовик горіховий", "Королівський", "Первый поцелуй". Але найчастіше роблю "Міністерський". Він дуже смачний, — хвалиться жінка. — Цей торт називаємо ще "Заставським".

Пекти її навчила сусідка Тетяна Сємєчева, дружина начальника застави. Вона була кондитером.

— Ми тоді на заставі жили. Мій чоловік Сергій Петрович служив там старшиною. З нашого вікна Норвегію було видно, — розповідає жінка.

Спекти торт "Міністерський", каже Ольга Миколаївна, зможе навіть початківець. Спочатку треба випекти три коржі. Для кожного взяти по склянці сметани та цукру, два яйця і дрібку соди. Усе це розмішати в мисці й додати просіяне борошно.

— Тісто має бути такої густоти, як сметана. Намазуйте деко чи сковороду маслом або олією. Виливайте туди тісто — і в гарячу духовку. Ножем проткну корж посередині, якщо сухий — корж готовий, — продовжує Ольга Ткаченко.

Господиня каже, що коржів треба випекти три. У другий обов"язково додати 100-грамову чарку промитого маку. Можна й більше — кому як подобається. А в третій корж всипати подрібнені зернята волоського горіха.

— Виходить великий торт. Але можна зробити й менший, — зауважує Ольга Ткаченко. — Тоді беремо на один корж дві-три столові ложки сметани, яйце, трішки соди, по півсклянки цукру і борошна.

Крем для "Міністерського" торта Ольга Миколаївна готує з вареним згущеним молоком. Висипає в миску і збиває з 300–400 г вершкового масла. Потім коржі перемазує кремом. Для маленького торта, каже, треба брати банку згущеного молока і 200-грамову пачку вершкового масла.

— Крему я не шкодую. Наш син Сашко, якому 20 років, із  дитинства любить, щоб його побільше було, — усміхається Ольга Миколаївна. — Верхній корж також змазую кремом. Прикрашаю горіхами — наче віночок роблю по краях.

Зараз ви читаєте новину «Спекти торт "Міністерський" зможе навіть початківець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі