середа, 09 травня 2007 14:25

Шоколадний торт схожий на морозиво

Автор: фото: REUTERS/Herwig Prammer
  Кондитер Альфред Баксбейм поливає шоколадом Захер-торт на фабриці у Відні. Рецепт цього торта вигадали 175 років тому
Кондитер Альфред Баксбейм поливає шоколадом Захер-торт на фабриці у Відні. Рецепт цього торта вигадали 175 років тому

Захер-торт назвали на честь австрійського кондитера Франца Захера. Хлопець вигадав цей рецепт у 14 років, коли вчився готувати на імператорській кухні. Відтоді торт увійшов до меню австрійського імператора. Франц Захер брав бісквіт, кекс чи пиріг. Поливав його абрикосовим мармеладом, а потім шоколадом. Цій страві 175 років. Австрійці дуже гордяться нею.

22-річний шеф-кухар столичної кондитерської "Д.А. Семадені" на Великій Васильківській Олег Колос готує схожий торт із вершків та чорного шоколаду.

— Цю страву я називаю "шоколадний мус". Його ставлять у морозилку, — розповідає Олег. — Крем-мус нагадує торт зі смаком морозива. Ним можна полити бісквіт, пиріг чи печиво.

На десерт кухар купує 500 г будь-якого чорного шоколаду, літр рослинних 30-відсоткових вершків "На здоров"я". У столичних супермаркетах вони коштують 12 грн. Солодку плитку розтоплює у мікрохвильовій печі або на водяній бані (у каструлю, де кипить вода, ставить посудину з шоколадом). Вершки й гарячий шоколад розмішує. Виливає в круглу форму, охолоджує і ставить у морозилку.

— За 2–3 години десерт готовий. На стіл страву подаю прикрашену фруктами, какао чи тертим шоколадом. Смачно притрусити подрібненими горішками. Гарно виглядає, якщо полити вершками.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадний торт схожий на морозиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі