понеділок, 21 жовтня 2019 00:01

Шоколадний лікер готують дві доби

— Шоколад люблю не тільки їсти, а й пити. Особливо з алкоголем. Варю лікер. Він густий і солодкий завдяки згущеному молоку, — розповідає Марія Рафальська, 54 роки, з Острога Рівненської області. — Основа — гіркий чорний шоколад. Найкраще, щоби вміст какао-бобів був 72 відсотки. Це вказано на упаковці.

Тре на дрібній тертці 100-грамову плитку чорного шоколаду. Розтоплює на водяній бані й охолоджує до кімнатної температури. Збиває склянку холодних вершків із 1 ст. л. ванільного цукру. Наливає 380 мл згущеного молока і шоколад. Перемішує та додає 0,5 л горілки. Змішує до однорідної маси.

— Якщо напій вийшов дуже густим, можна розбавити холодною водою. Хто хоче міцніший, можна влити більше горілки — 0,7 літра.

Переливає лікер у пляшку, закриває. Настоює дві доби в темному прохолодному місці.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадний лікер готують дві доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі