У турецькому готелі "Вояж Торба" в місті Бодрум щоранку готують шоколадні цукерки від шеф-кухаря. Детального рецепту не розголошують. Відомо, що солодощі роблять із кількох сортів шоколаду. Усередині горіхи кеш"ю, фісташки, мигдаль. Начинка просякнута лікером амарето й трав"яними сиропами.
Викладають ще теплі цукерки неодмінно на мармурову дошку. Перед тим її витримують у холодильнику. Готові солодощі прикрашають білим шоколадом і подають у гофрованих паперових папільйотках.
Ольга Матросова, 47 років, із Ніжина готує шоколадні цукерки вдома.
— Якось у неділю натрапила на кулінарну передачу, де розповідали, як робити солодощі. Тоді ж спробувала зробити цукерки самотужки. Тепер роблю їх на свята, створюю власні рецепти.
На 36 цукерок купує шматок чорного шоколаду 150 г. Його можна замінити 1,5 плитки темного шоколаду без домішок. Тоді можна не додавати цукру. Розмелює шоколад на дрібну крихту в кухонному комбайні. Кладе його в каструлю, додає 150 мл жирних вершків, 25 г несолоного вершкового масла і дві столові ложки ірландського віскі. Доводить до кипіння.
— Міксером збиваю із шоколадної каші однорідну густу суміш. Під час збивання потроху додаю столову ложку грецького йогурту. Це несолодкий жирний йогурт, який нагадує сметану. Можна замінити будь-яким без домішок. Вкидаю горіхи пекана або добре очищені волоські. Іноді змішую кашицю з міленько порізаним чорносливом або сушеною вишнею.
Накриває основу для цукерок плівкою і залишає на ніч. Вона остигає і густішає. Наступного дня із суміші ліплять цукерки форми, яка подобається. Ольга ліпить пірамідки. Щоправда, не слід тримати шоколад довго в руках, щоб не танув. Кожен шматочок обвалюють у просіяному какао-порошку. Можна й у цукровій пудрі. Цукерки ставлять у холодильник. Їх слід з"їсти протягом трьох днів.
Коментарі