четвер, 01 листопада 2007 17:03

Шматочки фруктів додають у хрін

Завод продтоварів "Калинка", що в Миргороді на Полтавщині, випускає нові види хрону.

— Усі звикли їсти хрін червоний, з буряком. А наш — просто білий, зате з натуральними добавками, — розповідає інженер із підготовки виробництва заводу Олена Єрмакова, 35 років. — В "Апельсиновий" даємо шматочки апельсина. У "Вершковий" — справжні вершки.

Випускають більш як десять різновидів хрону. Є зі шматочками слив, яблук і моркви. Також додають ягоди: журавлину, смородину, калину, обліпиху та чорницю. Фасують у скляні банки по 200 г і 250 г.

У супермаркеті "Фуршет", що на полтавській вул. Фрунзе, традиційний хрін із буряком коштує 2,46 грн. "Хрін гострий", "Вершковий", а також делікатесні види — по 5,82 грн.

— Уперше такий бачу, — роздивляється баночки полтавка Зінаїда Говтяниця, 49 років. — Упаковка нагадує ту, що робили 20–30 років тому.

До нового продукту люди поки що ставляться з осторогою, каже технолог Єрмакова. Тим, хто вже куштував делікатесний хрін на дегустації, він сподобався.

Зараз ви читаєте новину «Шматочки фруктів додають у хрін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі