вівторок, 05 лютого 2008 14:12

Смак щурячого м"яса нагадує курятину

Тайванські ресторани "Хо-ла Дінер" і Джайшинг" відкрили зо п"ять їдалень за містом, де готують щурів. Відвідувачів не бракує. М"ясо кидають у горщики з базиліком і солодким чорним соусом.

— Більшість людей, які вперше приходять до нашого закладу, мають психологічний бар"єр, — говорить власник ресторану "Хо-ла" 54-річний Лін Мінг-чінь. — Але варто їм скуштувати, і вже не зважають на нього. Ми самі вирощуємо щурів, це не брудні пацюки зі стічних канав.

Ресторан "Хо-ла" має в меню 10 страв зі щурів, зокрема суп і відбивні з чорним перцем. За смаком щуряче м"ясо нагадує курятину.

Щурів їдять китайці, жителі Південно-Східної Азії, Центральної та Південної Америки. Готують їх, як інше м"ясо. Тушку розрізають, проварюють і тушкують зі спеціями чи смажать на пательні.

"ГПУ" обдзвонила з десяток столичних ресторанів китайської, тайської та в"єтнамської кухонь. Там щурячого м"яса не подають. З екзотичних страв запропонували лише жаб"ячі лапки та "Чоловічу силу" з бичачого дітородного органа в ресторані "Схід".

— Його прикрашають цибулею, вирізаною у вигляді квітки, — кажуть у ресторані. — Якщо не знаєш, що їси, то страва доволі смачна.

"Чоловічу силу" часто замовляють чоловіки. 320-грамова порція коштує 115 грн.

В одному з ресторанів натякнули, що щурятину можуть приготувати і в Києві. Але на замовленням і за великим знайомством.

Зараз ви читаєте новину «Смак щурячого м"яса нагадує курятину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі