понеділок, 18 вересня 2017 07:55

Сироїдний торт не треба пекти

Автор: ФОТО надане Дариною Подолян
  Три шари торта з горіхів та ягід викладають у форму один на один. Застигає ніч у холодильнику
Три шари торта з горіхів та ягід викладають у форму один на один. Застигає ніч у холодильнику

— Коли готувала перший ­с­­ироїдний торт, не думала, що це стане моєю справою. Виставила у "Фейсбуку" фото­графію з описом — і почалися замовлення. Зараз люди приходять за відгуками знайомих, знаходять у соцмережах, — говорить 25-річна Дарина Подолян із Черкас.

Стала готувати вегетаріанські страви, коли познайомилася з майбутнім чоловіком Іваном. Планує відкрити власний заклад вегетаріанської кухні.

Вдома готує солодощі без молочних продуктів, дріжджів, борошна, цукру та яєць. Через інтернет продає смаколики за 20–250 грн, залежно від розміру.

— З апельсиново-ягідного торта все почалося, — розповідає Дарина. — У ньому три шари. Їх накладають всі одразу у форму, а потім ставлять на ніч заморожуватися.

Для нижнього шару 100 г сирого соняшникового насіння, 100 г мигдалю і 100 г фініків перемелює в блендері. Кладе у форму. Далі готує апельсиновий шар, який частково потрібен для утворення чорничного. В блендер кладе 200 г горіхів кеш'ю, попередньо замочених на ніч, щоб набралися вологи й дали кремову консистенцію. Додає 100 г фініків, апельсин без цедри та соку і 2 ст. л. кокосової олії. Все перемелює в однорідний крем. Чверть відкладає для третього шару — чорничного. Решту викладає у форму.

— Беру чверть апельсинової суміші та висипаю в неї склянку чорниці. Все перемішую й викладаю у форму. Далі ставлю на ніч у морозилку, щоб торт не завітрився. За 15 хвилин до їди виймаю з морозилки. Подаю до чаю з кавою. Його ­люблять замовляти на свята.

Зараз ви читаєте новину «Сироїдний торт не треба пекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі