понеділок, 07 жовтня 2019 05:46

Сицилійські аранчині готують із рису

Автор: ARANCHINI_VOLSHEBNAYA-EDA.RU
  Сицилійські аранчині обсмажують до золотавої скоринки. Викладають на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир. Інакше запах смаленої олії переб’є аромат страви
Сицилійські аранчині обсмажують до золотавої скоринки. Викладають на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир. Інакше запах смаленої олії переб’є аромат страви

— Відпочивала на Сицилії й скуштувала національну страву — аранчині, — згадує 46-річна Лідія Тараненко з Кривого Рогу Дніпропетровської області. — Це запечені у фритюрі рисові кульки з начинкою. Сицилійці нею пишаються, і на те є причини.

Для аранчині бере 0,5 кг круглого рису, три яйця, 300 г телячого фаршу, морквину, цибулину, 100 г зеленого горошку, по 50 г твердого сиру й вершкового масла, 150 г м'якого сиру моцарела, пучок петрушки, лавровий листок, по 1/3 ч. л. сушеного базиліку й орегано, два зубки часнику, 1/2 ч. л. куркуми, дві склянки панірувальних сухарів, 100 г борошна, півсклянки води, олію для фритюру, сіль і чорний перець.

— Рис варю у підсоленій воді до готовності, — розповідає. — На тертці натираю твердий сир, додаю до рису. Також одне збите яйце, вершкове масло й куркуму. Перемішую.

Моркву тре на крупній тертці. Цибулю ріже дрібно. Часник пропускає через прес. Обсмажує на оливковій олії. Додає фарш, горошок і пряні трави. Доливає води, солить, перчить. Тушкує на слабкому вогні до готовності. Моцарелу обсушує паперовим рушником і ріже на кубики.

— Беру в руку трохи рисової маси. Розминаю, щоб вийшов плаский коржик. Викладаю на нього фарш і шматочок моцарели. Формую кульку. Обмочую спершу в борошні, потім — у збитому яйці й сухарях. Кожну кульку протикаю зубочисткою.

Лідія Тараненко обсмажує рисові кульки до золотистої скоринки. Викладає на паперовий рушник, щоб увібрав зайвий жир, потім — на тарілку. Подає із соусом.

— Для соусу беру півкіло помідорів, цибулину, зубок часнику, морквину, столову ложку сушеного базиліку, дві чайні ложки оливкової олії, два лаврові листки, сіль, перець.

Кожен помідор надрізує на кінчику й заливає окропом. Тримає 1–2 хв. Перекладає на хвилину в холодну воду. Витягнувши, знімає шкірку.

— Помідори й цибулю дрібно ріжу. Моркву й часник натираю на дрібній тертці. Спершу обсмажую на оливковій олії цибулю. Додаю моркву, часник і спеції. Коли морква розм'якла, закидаю помідори. Тушкую 40 хвилин. На цьому соус готовий. Перед подачею на стіл лавровий лист треба викинути.

Зараз ви читаєте новину «Сицилійські аранчині готують із рису». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі