понеділок, 19 червня 2017 07:45

Сібас із базиліковим соусом запікають 10 хвилин

Автор: www.gastronom.ru
  Класичним гарніром до риби сібаса є картопляне пюре із відвареним зеленим горошком, цвітною або брюссельською капустою. Найгірше поєднуються з рибою макарони та крупи
Класичним гарніром до риби сібаса є картопляне пюре із відвареним зеленим горошком, цвітною або брюссельською капустою. Найгірше поєднуються з рибою макарони та крупи

— Сібаса запікаю у базиліковій шубці. Так страва стає соковита всередині і хрустка ззовні, — каже 36-річний Олексій Повторейко, шеф-кухар столичного ресторану "Віскі Корнер". — Вибрав цю рибу за високу жирність і відсутність кісток.

Готує соус песто. Кладе в блендер по 2 ст. л. кедрових горіхів і тертого пармезану. Його можна замінити будь-яким солонуватим тертим сиром. Додає 50 г свіжого базиліку й поливає соком третини лимона. Наливає 4 ст. л. оливкої олії та кладе 1/3 ч. л. чорного перцю.

— Для песто не підійде мелений перець з упаковки. У ній він втрачає половину смаку. Краще чорний перець горошком змолоти у ­млинку. І одразу всипати.

Вмикає блендер і збиває до однорідної маси. Виливає в миску і починає готувати майонез.

— Його роблю сам. ­Корисніший, ніж купований, адже без консервантів і підсилювачів смаку.

Розбиває яйце і відділяє жовток від білка. Жовток кладе у велику миску, додає 0,5 ч. л. гірчиці та 1 ст. л. лимонного соку. Кидає по 1/3 ч. л. меленого перцю, цукру й солі. Збиває жовток і потроху наливає півсклянки олії.

— Щоб майонез був білий, треба додати трохи більше лимонного соку або налити 3–4 столові ложки бульйону. Завдяки йому майонез стане не такий жирний і рідкіший. Консистенція буде густа, як у магазинного.

Змішує порівну соусу песто та майонезу. Перемішує вінчиком до однорідного стану. Деко застеляє пергаментним папером. Миє чотири філе сібаса і викладає на деко шкіркою вниз. Солить і перчить кожний шматок. Мастить зверху соусом і лишає на 15 хв., щоб риба промаринувалася. Вмикає духовку на +190° С, ставить деко на 10 хв.

Для гарніру варить півкілограма картоплі. Коли вона готова, товче, не додаючи ні вершків, ні молока.

— Вершки наливаю в ­готове пюре. Їх потрібно 70 ­мілілітрів. Тільки так воно буде ніжне й пишне. Кидаю третину чайної ложки солі, не більше. Тоді буде відтіняти смак риби, яка приправлена спеціями, — пояснює.

Виймає рибу з духовки і викладає на тарілку. До неї додає картопляне пюре й подає до столу.

Зараз ви читаєте новину «Сібас із базиліковим соусом запікають 10 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі