понеділок, 26 березня 2007 15:13

Сергій Лебідь варить суп для ледачих

У киян 23-річної Тетяни та 26-річного Сергія Лебедів п"ять місяців тому народилася донька. Відтоді подружжя розділило сімейні обов"язки: дружина доглядає дитину, а чоловік купує продукти і готує їсти. У "коронному" меню молодого татуся: вермішель по-флотськи, фаршировані печінкою яйця, риба під сметанною "шапкою" та суп із яйцями.

— Коли народилася Віка, чоловік мені сказав: "Я її дуже люблю, але доглядати за нею боюся. Мені буде спокійніше, якщо це робитимеш ти", — розповідає Тетяна Лебідь. Вона тримає на руках дівчинку. — Я займаюся дитиною, а Сергій купує продукти й готує мені дієтичне меню. Усі страви варить на пару або ж тушкує. Сама варю тільки вітамінний компот зі свіжих яблук, груш і заморожених персиків.

Тетяна каже, що мамам, які годують дитину, багато чого їсти не можна. Від зеленого чаю, наприклад, дитина погано спить. А від копчених і маринованих продуктів у жінки зникає молоко. Свинина, свіжа цибуля й часник роблять його гірким.

— Коронна страва мого чоловіка — суп для ледачих, — Тетяна виходить на кухню, надрізає зелене яблуко і чайною ложкою дає маленькій. — Спершу чоловік варить бульйон. Потім всипає до нього все разом: картоплю, крупу, цибулю й моркву. Як закипить — солить і додає порізану ковбасу. Вбиває яйце й швиденько розколочує суп.

Жовтки змішує з печінкою і приправляє вершковим маслом

Сергій Лебідь також готує для дружини рибу з овочами під сметанною "шапкою". Розморожує й нарізає філе хека. Шматочки обкачує в муці й смажить на маленькому вогні. Окремо тушкує моркву та цибулю. У глибоку каструлю викладає шарами рибу й овочі. Останній "поверх" заливає сметаною та майонезом. Солить, перчить, додає суху зелень. Ставить страву тушкуватися на 15 хв. до мікрохвильової печі.

Часто на вихідних Сергій фарширує яйця. Цю закуску Лебеді їдять майже тиждень. В одній каструлі чоловік варить яловичу печінку, в іншій — більше десятка яєць. Жовтки змішує із пропущеною через м"ясорубку печінкою. Суміш солить і приправляє вершковим маслом (50 г). Начиняє нею половинки яєць. Кожну поливає майонезом і посипає зеленню.

— Для вермішелі по-флотськи я купую упаковку фаршу-асорті — 300 грамів. На маленькому вогні тушкую м"ясо з цибулею й натертою морквою, — розповідає Сергій Лебідь. — Чим більше овочів, тим соковитіша виходить страва. М"ясо заправляю негострим соусом, додаю на сковороду відварені макарони і тушкую ще 15 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Лебідь варить суп для ледачих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі