понеділок, 31 березня 2008 14:31

Сергій Фігура чотири дні вечеряв стравами із заморожених овочів

"Заморожені овочеві суміші — це їжа для холостяків, — каже киянин 26-річний Сергій Фігура. Він чотири дні поспіль ними вечеряв. — За десять хвилин готова повноцінна страва — ситна й некалорійна. Нам, холостякам, треба ж за собою слідкувати".

У понеділок він купив у магазині "Сільпо" чотири пачки свіжозаморожених сумішей різних виробників. Поклав у пусту морозильну камеру. Працює допізна, тому готує собі лише вечерю.

— Роблю все так, як написано на упаковці, — розповідає невисокий чоловік міцної статури. — Завжди виходить смачно, овочі залишаються цілими.

Першими Фігура готував "Жовті овочі для смаження" польської фірми "Фроста". Там є смажена картопля, жовтий солодкий перець, кукурудза, цибуля, червоний перець, кріп і сіль. Їх можна смажити на пательні або готувати в мікрохвильовці. Сергій обрав другий спосіб — він займає менше часу й зусиль.

Киянин висипав овочі у глибоку тарілку, додав дві столові ложки олії та поставив у піч на 8 хв. Потужність виставив на 650 Вт. За 4 хв овочі перемішав ложкою. Кухнею, каже, рознісся аромат тушкованої в сільській печі картоплі з кропом.

— У мікрохвильовці стало наче в парній, і двері в неї почали скрипіти, — сміється Сергій, показуючи білі зуби. — Пічка ж не моя, її взяв покористуватися у старшої сестри. Тому інші овочі вирішив смажити.

Польська суміш чоловікові сподобалася. Світло-коричнева картопля та кукурудза добре посипані кропом. Між жовтими овочами виднілися смужки червоного перцю.

М"ясо саме проситься до лечо

— 400-грамова пачка — повечеряти одному, бо вона зменшилася майже удвічі, — веде далі киянин.

Наступного вечора Фігура готував "Лечо в томатному соусі" російського виробника "Бондюель". У середині жовтого пакета побачив заморожені шматки кабачка-цукіні, помідорів, цибулі та солодкого перцю. А ще чималий пакетик червоного соусу.

— Він схожий на заморожене томатне пюре чи кабачкову ікру, — ділиться Сергій.

Соус висипав на розігріту пательню. Страва зашипіла та розтеклася сковорідкою. Чоловік додав овочі й накрив кришкою на 20 хв. Час від часу помішував, вогонь зробив маленьким. Перед подачею до столу посолив.

— Його можна їсти, як окрему страву та гарнір до м"яса, — каже він. — Із м"ясом набагато смачніше. Воно саме проситься до лечо.

Суміш "Італійську" торгової марки "Премія", виготовлену в Макіївці на Донеччині, Сергій варив. Заморожені овочі залив окропом і залишив на вогні під кришкою на 5 хв. Часто помішував. Потім відкинув у друшляк. Посипав солоною курячою приправою та додав ложку вершкового масла. Деякі кубики моркви розварилися.

— Готував таку суміш у мікрохвильовці з маслом, але варена соковитіша, — пояснює чоловік. — Зелені стручки квасолі, цвітна капуста та кукурудза мають свій, нічим не забитий, смак.

Найбільше Фігурі сподобалися овочі для смаження "Хортекс" із Польщі. Порції вистачило на вечерю і сніданок.

— Вона дуже ситна, там є броколі, картопля, морква, перець, спаржа, цибуля, кукурудза, — веде далі киянин. — Десять хвилин достатньо для смаження, хоч овочі на пательню з розігрітою олією висипав ще морожені.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Фігура чотири дні вечеряв стравами із заморожених овочів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі