понеділок, 29 вересня 2008 17:35

Шеф-кухар виносить м"ясо на індійському мечі

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Шеф-кухар столичного ресторану ”Нірвана” на бульварі Лесі Українки виносить до залу страву ”Меч Тандури”. На меч нанизано чотири види м’яса по 200 грамів і стручки болгарського перцю
Шеф-кухар столичного ресторану ”Нірвана” на бульварі Лесі Українки виносить до залу страву ”Меч Тандури”. На меч нанизано чотири види м’яса по 200 грамів і стручки болгарського перцю

— Не такі вже гострі й пряні страви в індійському ресторані, як ми з подружкою чекали, — ділиться киянка Наталія, 32 роки. Її запросили на святкову вечерю до столичного ресторану "Нірвана" на бульв. Лесі Українки. — Вичитали в Інтернеті, що там пропонують страви з трьома рівнями гостроти. Проте про неї ніхто нічого не запитував.

Каже, ціни в ресторані дещо шокували, але страви виявилися смачними.

Особливо сподобалося м"ясне асорті "Меч Тандури".

— Страву виніс індус, шеф-кухар Френкі Тексейра. На довгому індійському мечі з фігурною ручкою нанизані чималі шматки свинини, телятини, баранини, курятини та стручки болгарського перцю. Всього грамів по двісті.

Шеф-кухар при відвідувачах зняв м"ясо з овочами із великого шампура. Нарізав їх маленькими шматками. Гарно розклав на довгій тарілці та прикрасив зеленню.

— Cпробувала лише шматочок курятини та свинини, — додає жінка. — М"ясо м"яке й соковите.

М"ясна страва "Меч Тандури" коштує 134 грн.

— Посмакували в "Нірвані" смаженими баклажанами з сиром тофу. Подружка замовила собі грибний суп-пюре за 48 гривень. Страви мали неперевершений смак. Проте хотілося б більших порцій.

Наталія зазначає, що морозиво офіціанти подали у великих келихах. Порізані фрукти, горішки й морозиво виклали шарами.

— До індійської їжі пропонують кальян, — додає.

Зараз ви читаєте новину «Шеф-кухар виносить м"ясо на індійському мечі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі