понеділок, 24 грудня 2012 07:15

Шашлик маринують у горілці

У ніч на 1 січня в Ізраїлі вихідці з радянських республік та араби-християни святкують Новий рік. Традиційна страва — шашлик. Опівночі з вікон викидають келихи, влаштовують феєрверки. Полтавець 31-річний Віталій Бричко до новорічного застілля готує шашлик зі свинини. Її можна замінити на телятину, але маринувати доведеться вдвічі довше.

— На дно глибокої миски дрібними кубиками кришу три цибулини, щоб дала сік, зверху накладаю кіло свинини, порубану середніми шматками. Якщо різати крупно, довго прожарюватиметься.Страву солю, перчу за смаком, щедро змазую гірчицею, вливаю сік одного лимона й сто грам горілки "Хортиця". З нею м'ясо стає дуже ніжним. Все це перемішую, накриваю тарілкою. Зверху ставлю банку з водою, щоб добренько його придавила і в холодильник.

Шашлик маринує 2 год. Розпалює багаття в мангалі.

— У вогонь кидаю гілки вишні, їх дим надає шашлику пряного присмаку, — говорить Віталій. — На шампур надіваю три-чотири шматочки м'яса, простору між ними не залишаю, інакше швидко стане сухим. Цибулі кільцями також не кладу, бо вона все одно у золу перетворюється.

Кожен бік м'яса підсмажує 15 хв. Вугілля поливає розсолом.

Готова страва золотистого кольору, м'яка, соковита. Викладає шашлик на широку тарілку, поливає гострим кетчупом. З холодильника дістає літрову пляшку "Хортиці". Ставить поряд із м'ясом.

— З усіх напоїв до шашлику найкраще горілка, — каже. — Пробував різні марки, зупинився на "Хортиці". Тепер вона стала органічною, ще більш м'якою на смак. Також після неї на ранок завжди свіжа голова.

Зараз ви читаєте новину «Шашлик маринують у горілці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі