понеділок, 09 червня 2008 15:01

Шашлик "Для друзів" подають із вогнем

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Святковий метровий торт розрізає власниця столичного ресторану ”Фортеця” Наталія Пішая. Його виготовили з бісквітів, вершкового крему і маринованої в алкоголі вишні
Святковий метровий торт розрізає власниця столичного ресторану ”Фортеця” Наталія Пішая. Його виготовили з бісквітів, вершкового крему і маринованої в алкоголі вишні

Столичний ресторан "Фортеця" на просп. Радянської України, 21 відзначив п"ятиріччя. На святі пригощали випивкою, канапками і тортом.

Ресторан огороджений дерев"яним парканом. Біля входу гостей зустрічають герої кінофільму "12 стільців" Еллочка-людоїдка і Остап Бендер. Кіса Вороб"янінов запрошує пройти до апартаментів.

Офіціанти в довгих коричневих фартухах розносять страви, накриті блискучими металевими кришками.

— Сьогодні багато хто хоче спробувати нашого шашличка "Для друзів", — усміхається офіціантка, несучи страву. — Він з телятини, свинини і курятини.

Для шашлику "Для друзів" шеф-кухар ресторану Ольга Дученко, 38 років, бере телячу вирізку, свинячий ошийок і куряче філе. М"ясо маринує в суміші з червоного, чорного і духмяного перцю, солі й соєвого соусу.

— Якщо є час, шашлик маринується декілька годин, — розповідає шеф-кухар. — М"ясо в нас якісне, не заморожується, тому його можна і швидше приготувати. Натираємо сумішшю і майже одразу смажимо на грилі до готовності.

Подають шашлик на шампурах з овочами, зеленню та лавашем у спеціальній підставці з канавкою. Прикрашають листям базиліку, зернами граната і кільцями кримської цибулі. У канавку наливають суміш зі спирту й коньяку та підпалюють. Вогонь не дає страві охолонути.

Гості — співаки Олександр Пономарьов з дружиною, Діля з групи "Неділя", Галліна, дизайнерка Олена Сереброва — на дні народження віддали перевагу салатам з морепродуктів, шашликам і фрешам. Співачка Ані Лорак виконала декілька пісень.

Опівночі розрізали святковий торт "П"яна вишня". Шеф-кухар Ольга Дученко приготувала його з бісквітів, вершкового крему та вишень.

Для тіста вона збила до пишної піни яйця з цукром. Додала змішане з какао і гашеною содою борошно. Вимішане тісто вилила у форму й запекла в духовці. Холодні коржі Дученко перемастила кремом зі збитого вершкового масла з вареним згущеним молоком. Між ними поклала вишні без кісточок. Їх шеф-кухар заздалегідь замаринувала в суміші зі спирту, коньяку і цукрової пудри.


Що потрібно

Для тіста на торт "П"яна вишня" беруть 6 яєць, 200 г цукру, 150 г борошна, 50 г какао-порошку, 2 г соди. На крем потрібно 200 г вершкового масла, 150 г вареного згущеного молока. 400 г вишень маринують у 100 г коньяку, 50 г спирту, додають 150 г цукрової пудри.

Зараз ви читаєте новину «Шашлик "Для друзів" подають із вогнем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі