понеділок, 06 липня 2020 07:46

Салат "Веселка" готують із пшоном

Автор: POVARENOK.RU
  У салат ”Веселка” подрібнюють пекінську капусту, червоний та жовтий болгарський перець. Страву подають з відбивними або котлетами
У салат ”Веселка” подрібнюють пекінську капусту, червоний та жовтий болгарський перець. Страву подають з відбивними або котлетами

— Подруга з Прибалтики поділилася рецептом овочевого салату з пшоном "Веселка". Красивий, ситний і легкий, — каже 42-річна Олена Безщасна з Борисполя на Київщині.

— Щоб каша вийшла розсипчаста, варю її з маслом. 30 грамів розігріваю у каструлі і перемішую з 160 грамами помитого пшона. Після цього заливаю водою, солю. Варю не більш як 20 хвилин, інакше пшоно не виглядатиме апетитно.

Подрібнюю третину пекінської капусти. Червоний і жовтий болгарський перець нарізую соломкою. Пів банки маслин — кільцями, чотири помідори — кубиками. Подрібнюю петрушку і кріп. Солю, перчу за смаком. Заправляю 30 мілілітрами соняшникової або оливкової олії. Перемішую. Зверху натираю 100 грамів будь-якого твердого сиру. Салат подаю з відбивними або котлетами.

Для малосольного салату беру порівну свіжі огірки, помідори й кабачки.

Чищу кабачок і огірок, нарізую поздовжніми тонкими смужками. Вкидаю у пакет зі щільним "замочком". Туди ж висипаю кілька подрібнених зубців часнику і кріп. Якщо помідор середнього розміру, ріжу його начетверо, чері — навпіл. Солю за смаком. Застібаю пакет і перемішую. Кладу в холодильник на пів доби. За цей час вберуть сіль, змішаються запахи. Овочі стануть малосольні. Цей салат частіше роблю звечора, щоб уранці можна було їсти. Підійде до будь-якого гарніру. Найкраще смакує з молодою картоплею.

Маю ще рецепт салату з огірків і солодкого перцю. Смачніший, як настоїться.

Пів кілограма огірків ріжу тонкою соломкою, можна натерти на терці для корейської моркви. Додаю по чайній ложці цукру й лимонного соку, пів чайної ложки гострого червоного перцю, 1,5 столової ложки соєвого соусу. На сухій сковороді підсмажую 2 чайні ложки кунжуту і пів чайної ложки насіння гірчиці не більше хвилини. Додаю 3 столові ложки олії й болгарський червоний перець, нарізаний соломкою. Обсмажую ще хвилину. Викладаю до огірків, додаю два подавлені зубці часнику й порізану петрушку. Перемішую. Можна підсолити. Салат соковитий, запашний і трохи гострий.

Для салатної заправки беруть гірчицю й цукор

— Уже три роки замість майонезу роблю салати з заправкою, — розповідає Любов Семенова, 40 років, із селища Турійськ Волинської області. — Додаю в неї часник, лимон або гострий перець.

Змішую сік половини лимона, по чайній ложці гірчиці й лимонної цедри та пів чайної ложки цукру. Потроху наливаю пів склянки олії. Додаю кілька нарізаних стебел кропу.

Для м'якшої заправки змішую 3 столові ложки кунжутної олії з двома — яблучного оцту. Сиплю столову ложку цукру й натираю 5-сантиметровий корінь імбиру. Наливаю третину склянки олії. Сиплю по пів чайної ложки солі й чорного меленого перцю, 2 чайні ложки кунжуту. Перемішую.

Вершковий карі для салатів роблю з пів склянки несолодкого йогурту. Вижимаю сік половини лимона, змішую з пів чайної ложки карі та меду. Ріжу пів стручка гострого перцю. Перемішую.

Зараз ви читаєте новину «Салат "Веселка" готують із пшоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі