понеділок, 20 квітня 2020 00:00

Салат "Великоднє яйце" викладають шарами

Автор: ivona.bigmir.net
  Салат прикрашають фігуркою ­курчати. Її ­роблять з ­тертого ­ жовтка і ­шматків ­моркви
Салат прикрашають фігуркою ­курчати. Її ­роблять з ­тертого ­ жовтка і ­шматків ­моркви

— Цьогоріч по гостях не ходитимемо, але за святковим столом родиною зберемося, — розповідає львів'янка Зінаїда Мельник, 40 років. — Для своїх приготую салати "Великоднє яйце" і "Переполох".

Для першого ріжу кубиками 300 грамів вареного курячого філе і 200 грамів маринованих печериць — пластинками. Варю троє яєць і дві морквини. Відділяю жовтки від білків. Їх окремо дрібно тру, а моркву — крупно. Натираю 50 грамів твердого сиру. На плоску тарілку викладаю овалом куряче філе. Накриваю шаром грибів, 100 грамами консервованої кукурудзи, морквою, твердим сиром. Кожен шар мащу майонезом і солю. У центр салату висипаю тертий білок. На ньому малюю зубочисткою курча, присипаю тертим жовтком.

Око роблю з горошини чорного перцю. Крило та дзьоб вирізую з вареної моркви. Прикрашаю салат петрушкою і "квітками" з моркви.

"Переполох" можна готувати з пекінської або звичайної ранньої капусти. Традиційний рецепт переробила на вітамінну бомбу. Додаю апельсини й свіжий огірок.

Ріжу скибочками 150 грамів печериць та обсмажую. Змішую з 350 грамами порізаної пекінської капусти. Варю куряче філе, ріжу кубиками. На корейській тертці натираю морквину. Додаю пучок порізаної зеленої цибулі. Дольки апель­сина розрізую навпіл. Кладу в салат. Для заправки змішую по столовій ложці сметани та майонезу. Додаю зубець подрібненого часнику і чайну ложку зернистої гірчиці.

Майонезний соус можна замінити на медово-гірчичний. Він підходить для будь-якого салату. Змішати по дві чайні ложки меду й зернистої гірчиці, сік і цедру половинки лимона, сіль. Додати 70 мілілітрів оливкової олії, присипати сушеним чебрецем. Для гостроти покришити пів стручка пекучого перцю. Його не кладу, коли готую для дітей. Готовий салат перемішую з заправкою. Солю й посипаю жменею подрібнених волоських горіхів.

Зараз ви читаєте новину «Салат "Великоднє яйце" викладають шарами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі