— Домашню ряжанку вперше робила з телефоном біля вуха. Кума радила, що за чим кидати. Вийшла така добра, що відмовилася від магазинної, — розповідає Олександра Нагорна, 33 роки, із Херсона.
— Головний секрет — правильно приготувати молоко. Купую домашнє вечірнє.
У 3 літри молока сиплю по дрібці солі й цукру. Доводжу до кипіння й варю на слабкому вогні 40 хвилин. Далі каструлю переставляю у духовку. Запікаю 50 хвилин до утворення рум'яної плівки на поверхні. Сиплю пів чайної ложки ваніліну. Коли молоко трохи охолоне, переливаю в літрові банки.
Студжу до 40 градусів, а тоді додаю по шість столових ложок сметани в кожну банку. Перемішую. Закриваю капроновими кришками й вкутую теплою хусткою. Залишаю так на ніч. Уранці ставлю у холодильник. Там настоюється 3 години. На стіл подаю із підсушеним батоном і насінням кунжуту.
Коментарі