понеділок, 10 лютого 2020 06:45

Ряжанку роблять із вечірнього молока

— Домашню ряжанку вперше робила з телефоном біля вуха. Кума радила, що за чим кидати. Вийшла така добра, що відмовилася від магазинної, — розповідає Олександра Нагорна, 33 роки, із Херсона.

— Головний секрет — правильно приготувати молоко. Купую домашнє вечірнє.

У 3 літри молока сиплю по дрібці солі й цукру. Доводжу до кипіння й варю на слабкому вогні 40 хвилин. Далі каструлю переставляю у духовку. Запікаю 50 хвилин до утворення рум'яної плівки на поверхні. Сиплю пів чайної ложки ваніліну. Коли молоко трохи охолоне, переливаю в літрові банки.

Студжу до 40 градусів, а тоді додаю по шість столових ложок сметани в кожну банку. Перемішую. Закриваю капроновими кришками й вкутую теплою хусткою. Залишаю так на ніч. Уранці ставлю у холодильник. Там настоюється 3 години. На стіл подаю із підсушеним батоном і насінням кунжуту.

Зараз ви читаєте новину «Ряжанку роблять із вечірнього молока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі