— Цього року нам пощастило провести відпустку в Хорватії. Звідти привезли рецепт рибного рагу. Його там називають бродет. Часто подають із полентою — кукурудзяною кашею. Мені найбільше сподобався із квасолею, — каже 46-річна Юлія Бруннер із Мерсбурга, Німеччина.
– 400 грамів філе морської риби нарізую крупно і тримаю в холодильнику, доки готую соус.
У каструлі з товстим дном обсмажую на оливковій олії 250 грамів нарізаної цибулі. Додаю 200 грамів подрібненого фенхелю, можна й без нього. Має трохи зарум'янитися. Вкидаю півтори-дві столові ложки томатної пасти й чорного меленого перцю за смаком. Даю прихопитися на дні для утворення скоринки. Вливаю 30–50 мілілітрів червоного сухого вина. Коли випарується, додаю 15 грамів подрібненого часнику. З кілограма помідорів знімаю шкірку, нарізую кубиками і вкидаю до решти. Далі — 250 грамів вареної квасолі й лавровий лист. Доводжу до смаку перцем, сіллю й чилі. Накриваю і залишаю кипіти на невеликому вогні пів години. Можна й довше, якщо помідори соковиті. Має вийти томатний соус кремової густини, насиченого кольору та смаку. Але не надто густий, бо в ньому ще варитиметься риба. Кладу її в киплячий соус. Доводжу до готовності. Посипаю петрушкою. Можна одразу подавати, але найкраще смакує вчорашній.
Коментарі