понеділок, 30 листопада 2020 05:31

Рибне рагу найкраще смакує наступного дня

Автор: ФОТО надане Юлією Бруннер
  Для бродету підходить будь-яка морська риба. Страву присмачують червоним вином і томатною пастою
Для бродету підходить будь-яка морська риба. Страву присмачують червоним вином і томатною пастою

— Цього року нам пощастило провести відпустку в Хорватії. Звідти привезли рецепт рибного рагу. Його там називають бродет. Часто подають із полентою — кукурудзяною кашею. Мені найбільше сподобався із квасолею, — каже 46-річна Юлія Бруннер із Мерсбурга, Німеччина.

– 400 грамів філе морської риби нарізую крупно і тримаю в холодильнику, доки готую соус.

У каструлі з товстим дном обсмажую на оливковій олії 250 грамів нарізаної цибулі. Додаю 200 грамів подрібненого фенхелю, можна й без нього. Має трохи зарум'янитися. Вкидаю півтори-дві столові ложки томатної пасти й чорного меленого перцю за смаком. Даю прихопитися на дні для утворення скоринки. Вливаю 30–50 мілілітрів червоного сухого вина. Коли випарується, додаю 15 грамів подрібненого часнику. З кілограма помідорів знімаю шкірку, нарізую кубиками і вкидаю до решти. Далі — 250 грамів вареної квасолі й лавровий лист. Доводжу до смаку перцем, сіллю й чилі. Накриваю і залишаю кипіти на невеликому вогні пів години. Можна й довше, якщо помідори соковиті. Має вийти томатний соус кремової густини, насиченого кольору та смаку. Але не надто густий, бо в ньому ще варитиметься риба. Кладу її в киплячий соус. Доводжу до готовності. Посипаю петрушкою. Можна одразу подавати, але найкраще смакує вчорашній.

Зараз ви читаєте новину «Рибне рагу найкраще смакує наступного дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі