четвер, 27 грудня 2007 17:44

Рецепт відновили за розповіддю завсідника ресторану

Салат "Олів"є" вигадав кухар Люсьєн Олів"є, який на початку 60-х років ХІХ ст. тримав у Москві ресторан "Ермітаж". Салат він готував із м"яса двох відварених рябчиків, одного телячого язика, 100 г чорної ікри, 200 г свіжого салату, 25 варених раків, півбанки  маленьких маринованих огірків, півбанки сої, 2 свіжих огірків, 100 г каперсів і 5 яєць. Заправляв соусом "Провансаль", що робив із французького оцту, яєць і прованської оливкової олії.

Француз зберігав рецепт у таємниці. Кухар Іван Іванов у ресторані "Москва" подавав схожий салат "Столичний". Але секрету соусу він так і не розгадав. Рецепт Люсьєн Олів"є нікому після себе не залишав. Його відновили 1904 року за розповіддю гурмана-завсідника ресторану.

За радянських часів салатом "Олів"є" назвали суміш із кубиків картоплі, яєць, солених огірків, зеленого горошку, ковбаси чи курятини, заправлених майонезом. За кордоном цей салат називають "руським".

Зараз ви читаєте новину «Рецепт відновили за розповіддю завсідника ресторану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі