четвер, 21 жовтня 2010 07:00

Помадкою із кероба замінюють цукор

  Домашні трюфелі роблять з масла, молока і дитячої суміші
Домашні трюфелі роблять з масла, молока і дитячої суміші

Вінничанка Наталя Могилюк, 48 років, готує помадку із кероба — замінника какао.

Це солодкий порошок зі стручків ріжкового дерева, яке росте на Кіпрі, в Іспанії, Італії. На відміну від кави та какао, кероб не містить кофеїну та теоброміну, які спричиняють звикання та алергію, не подразнює нервової системи. Ним часто замінюють цукор. Кероб рекомендують людям із надмірною вагою та хворим на цукровий діабет.

— Помадку використовую як крем для тортів і поливку для каш. Поливка додає їм шоколадного смаку. Для неї півгодини відварюю стакан рису в п'яти склянках води. Охолоджую. Рис має бути, як кисіль. У масу додаю пакетик ванільного цукру, ложку меду, лимонний сік, пів чайної ложки солі й одну столову — кероба. Збиваю все в блендері до однорідної маси. Потім тонкою струйкою доливаю трохи рафінованої олії. Підійде будь-яка. Для крему олії має бути більше, аніж для помадки.

Зберігати помадку можна три дні в холодильнику.

Зараз ви читаєте новину «Помадкою із кероба замінюють цукор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі