понеділок, 25 червня 2007 15:28

Полуниця у сиропі залишається ціленькою

Три літри полуниці у сиропі на зиму заготовила 62-річна киянка Раїса Петрова.

— Це для нас із чоловіком і доньки, — каже Петрова. — Спочатку роблю цукровий сироп. У воді розчиняю цукор і на дві години залишаю в ньому ягоди. Потім тричі доводжу полуницю в цьому сиропі до кипіння і щоразу охолоджую.

Ягоди не можна варити, бо розлізуться і вийде звичайне варення.

— Полуниця набирається цукру й залишається ціленькою, — додає киянка. — Розливаю її у стерильні банки. Під кришку підкладаю фольгу.

На 3 кг полуниці Раїса Петрова бере 2 кг цукру та склянку води.

Зараз ви читаєте новину «Полуниця у сиропі залишається ціленькою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі