понеділок, 13 листопада 2017 06:21

Пиріг зі шпинатом проколюють виделкою

— Шпинатний пиріг роблю з сиром, бо сама зелень — пріснувата. Також додають варене філе курки, болгарський перець або гриби, — каже 39-річна Яна Максимова з Рівного.

Збиває два яйця зі 150 мл кефіру і 1/2 ч. л. солі. Просіює туди півтори склянки борошна і 1/2 ч. л. соди.

— Її оцтом не гашу. Замість нього є кефір. Якщо заміняю його на молоко, без оцту не обійтися.

Замішує тісто до консистенції густої сметани. Накриває кухонним рушником і залишає на 30 хв. Для начинки чистить і нарізає цибулину дрібними кубиками. Миє 200 г шпинату, зрізує з нього стебла.Зелень відкидає на друшляк, щоб стекла зайва вода. Листя подрібнює на смужки.

— Шпинат треба порізати не вужче сантиметра. Бо при смаженні він ще зменшиться в розмірах.

Наливає на пательню 3 ст. л. олії і викладає цибулю. Смажить на середньому вогні до прозорості. Додає 3 ст. л. сметани, кладе шпинат. Тушкує 3–4 хв., вимикає вогонь. Застеляє форму для запікання пергаментом. Мастить його олією і виливає половину тіста. Кладе начинку, розмащує її рівномірним шаром. Зверху натирає на крупну тертку 100 г твердого сиру й накриває рештою тіста. Мастить верх збитим жовтком.

— Проколюю пиріг у кількох місцях виделкою, щоб виходило повітря. Інакше верхівка пирога викривиться з одного боку й може "вилізти" з форми.

Вмикає духовку на 180°С і випікає пиріг 40 хв. Виймає й одразу ріже.

Зараз ви читаєте новину «Пиріг зі шпинатом проколюють виделкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі