— Помідори почалися. Щодня печу пироги з них. Соковиті, апетитні. Не гірші за піцу, — каже 64-річна Ольга Козаченко з Боярки на Київщині. — Головне, що дієтичніші й корисніші. А рецепт такий простий і швидкий, що приловчилася готувати за лічені хвилини.
Розігріває духовку до 200 градусів. Миє з півкіла стиглих помідорів. Нарізує кільцями. Шинкує дві великі цибулини. Підсмажує на сковорідці.
— Висипаю в миску півсклянки борошна, чайну ложку розпушувача для тіста, можна соди. Перемішую. Додаю півсклянки молока, два яйця. Наливаю чайну ложку оливкової олії. Кидаю дрібку солі й перцю. І все знову добре перемішую. Тісто має бути рідке.
Форму змащує олією. Висипає на неї помідори, викладає смажену цибулю та 50 г тертого сиру. Аж потім усе заливає тістом. І знову посипає тертим сиром. Посипає сушеним базиліком. Ставить до розігрітої духовки й випікає півгодини.
— Мені подобається, що цей помідорний пиріг можна їсти і теплий, і холодний. Навіть не знаю, як смачніше.
Коментарі