понеділок, 08 серпня 2016 07:40

Пиріг із помідорів смакує гарячим і холодним

— Помідори почалися. Щодня печу пироги з них. Соковиті, апетитні. Не гірші за піцу, — каже 64-річна Ольга Козаченко з Боярки на Київщині. — Головне, що дієтичніші й корисніші. А рецепт такий простий і швидкий, що приловчилася готувати за лічені ­хвилини.

Розігріває духовку до 200 градусів. Миє з півкіла стиглих помідорів. Нарізує кільцями. Шинкує дві великі цибулини. Підсмажує на сковорідці.

— Висипаю в миску півсклянки борошна, чайну ложку розпушувача для тіста, можна соди. Перемішую. Додаю півсклянки молока, два яйця. Наливаю чайну ложку оливкової олії. Кидаю дрібку солі й перцю. І все знову добре перемішую. Тісто має бути рідке.

Форму змащує олією. Висипає на неї помідори, викладає смажену цибулю та 50 г тертого сиру. Аж потім усе заливає тістом. І знову посипає тертим сиром. Посипає сушеним базиліком. Ставить до розігрітої духовки й випікає півгодини.

— Мені подобається, що цей помідорний пиріг можна їсти і теплий, і холодний. Навіть не знаю, як смачніше.

Зараз ви читаєте новину «Пиріг із помідорів смакує гарячим і холодним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі