понеділок, 12 березня 2007 17:19

Піцу на дровах у "Леополі" печуть 60 секунд

Автор: фото: Віталій Грабар
  Микола Василишин (праворуч) та Володимир Вовк — майстри львівської піцерії ”Леополі” — готують фірмову піцу з чотирма видами сиру
Микола Василишин (праворуч) та Володимир Вовк — майстри львівської піцерії ”Леополі” — готують фірмову піцу з чотирма видами сиру

У Львові, на вулиці Туган-Барановського, 4, відкрили піцерію "Леополі". Піцу там печуть прямо в залі, де сидять відвідувачі.

Піца-майстри 19-річний Микола Василишин та 18-річний Володимир Вовк розкачують тісто та накладають начинку. Дубові дрова горять увесь день, щоб піч не охолола. Швидкими рухами на мармуровій поверхні стола Микола зі шматка тіста робить млинець діаметром 30 см. Тісто дріжджове, пісне, у нього додають трішки олії. Тонку паляничку змащують соусом. Зверху кладуть начинку на замовлення.

Відвідувачі обрали фірмову піцу "леополі" з чотирма видами сиру — голландським, моцарелою, сулугуні та крегіо. Її вага 410 г, а вартість 29,70 грн.

Володимир Вовк піднімає піцу широкою лопатою на довгій ручці та закладає у піч. Тісто випікається на розжареній кам"яній плиті. Глибоко в печі продовжує горіти вогонь. Володимир лопатою постійно прокручує піцу.

 Піца "кальцоне" нагадує вареник

— На плиті тісто схоплюється миттєво й печеться хвилину, — каже адміністратор "Леополі" Оксана Шубертович, 32 роки. — Якщо не догледіти, може згоріти. Кам"яна плита цілий день розжарена. Кожні півтора місяці доводиться ставити нову. Ті, що в роботі, тріскають.

Через хвилину піца готова. Офіціант прямує з нею до замовників.

— Пахне димком, якось зовсім по-іншому, ніж з електричної плити, — каже 27-річна львів"янка Марія Клинович. — Ми завжди стараємося сісти ближче до печі, щоб бачити вогонь.

Окрім фірмової "леополі", популярна також піца "кальцоне".

— Вона нагадує вареник, коли кінці тіста схоплюються, а всередині начинка — м"ясо, гриби, сир, — каже Оксана Шубертович. — "Кальцоне" коштує в межах 20 гривень.

У леополівському меню є з десяток піц із начинками від шеф-кухаря. Решту — куряче філе, шинку, помідори, перець, кукурудзу, маслини, крабове м"ясо чи палички — відвідувачі можуть обирати та комбінувати самі. Паляниця із соусом та сиром коштує 6,5 грн. Піца ж, насичена смаками, коли на неї кладуть майже всі начинки, коштуватиме орієнтовно 30 грн.

Для дітей у "Леополі" готують піци "Вінні-Пух" і "Карлсон".

— Перша за розміром трохи менша, ніж доросла. Із тіста виліплюють вушка, а начинку викладаємо у вигляді мордочки ведмедика, — ділиться Микола Василишин. — Із маслин робимо очі, носик. А піца "Карлсон" — солодка, з фруктами.

У "Леополі" можна замовити перші страви і три види пасти — спагеті з м"ясом, сиром та соусами, салати.

— У нас можна випити сік, чай або каву. Є пиво, — каже Оксана Шубертович. — Продавати міцні напої навіть не плануємо.

Піцу можна буде замовити додому

У найближчих планах "Леополі" — доставка піци на замовлення.
— Хочемо розвозити піцу по Львову, — розповідає адміністратор Оксана Шубертович. — Працюватимемо цілодобово, замовлення прийматимемо навіть уночі.
Сьогодні свої страви на замовлення у Львові розвозять лише  дві піцерії — "Б317" та "Де Манджаро".

Зараз ви читаєте новину «Піцу на дровах у "Леополі" печуть 60 секунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі