четвер, 29 березня 2007 18:04

Олександра Пронь готує на Великдень "Яйця Фаберже"

36-річна Олександра Пронь із Луцька до Великодніх свят готує закуску "Яйця Фаберже". Таку страву жінка куштувала в ресторані Санкт-Петербурга. Точним рецептом тамтешні кухарі не поділилися. Оксана вигадала свій.

— Головне — зібрати для страви якнайбільше пустих цілих шкаралуп від яєць, — каже господиня. — До Великодня їх зібрати легше, бо в паску йде по 10–15 яєць. Я роблю акуратну дірочку з тупого кінця яйця розміром із копійку, виливаю вміст, а шкаралупу сушу на батареї.

Шкаралупи Олександра ставить у лоток для яєць. У кожну кладе чайну ложку дрібно порізаних варених овочів — броколі, цвітної капусти, горошку, моркви. На третину заливає яйце прозорим бульйоном із розчиненим желатином. Cтавить лоток на 10 хв. у холодильник. Коли перший шар загусне, жінка додає дрібно порізане варене куряче м"ясо або телячий язик і знову заливає бульйоном. Третій шар складається з дрібно порізаних варених яєць.

Перед подачею шкаралупу знімають. Закуску подають на тарелі на листках салату.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Пронь готує на Великдень "Яйця Фаберже"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі