четвер, 22 листопада 2007 14:16

Оксана Лозинська фарширує щуку грибами

Журі конкурсу кухарів "У гостях у осені" сподобалася 3-кілограмова щука, фарширована грибами. Її приготувала  шеф-кухар ресторану "Вишенька" з містечка Рудки Самбірського району 40-річна Оксана Лозинська. Конкурс пройшов у місті Кам"янка-Бузька на Львівщині.

— Щуку слід почистити від луски, помити, випотрошити середину, — розповідає кухар. — Тоді відрізати плавники й акуратно зняти шкірку, зсуваючи її пальцями від голови до хвоста. Філе треба від"єднати від кісток.

200 г відварених білих грибів Лозинська пасерує на маслі. Окремо на сковорідці підсмажує 300 г подрібненої цибулі. Висипає все до філе, двічі пропускає через м"ясорубку й рукою вимішує до однорідної маси. Додає яєць, солі, перцю і 100 г дрібно тертого твердого сиру.

Начинкою наповнює шкірку й надає їй форму риби. Завертає у фольгу і ставить у духовку на 40 хв.: 10 хв. запікає при 180–200 градусах і ще півгодини при нижчій температурі (100 градусів).

Вистиглу рибу Оксана ріже на шматки завтовшки 1,5 см і перекладає їх скибочками лимона. За допомогою кондитерського мішечка робить на страві тонку сітку з масла, прикрашає чорними маслинами, листям петрушки.

Зараз ви читаєте новину «Оксана Лозинська фарширує щуку грибами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі