четвер, 27 грудня 2007 17:44

Новорічний портер варять у чавунному посуді

Упродовж грудня "Львівська пивоварня" частувала городян гарячим темним пивом портер. Акція проходила у 20 супермаркетах обласних центрів Західної України.

— Напій готували у великому посуді для глінтвейну, бо охочих спробувати було багато, — розповідає 31-річна Надія Цюра із "Львівської пивоварні". — "Святковий портер" можна приготувати вдома.

Для двох порцій треба вилити пляшку портеру в посудину, найкраще чавунну, щоби довше трималося тепло. Розігрівати на невеликому вогні. Коли піна сяде, поступово додати дві-три столові ложки натурального меду. Напій повільно помішують, доки мед не розтане. Коли на поверхні з"явиться легке шумовиння, вичавлюють половину лимона. Або доливають півсклянки лимонного соку. Коли напій зашумить — гарячий портер зварено. Важливо не довести його до кипіння — гарячіший за 70 градусів, він утратить поживні якості.

"Різдвяний портер" готують із 1 л пива. Його розігрівають і виливають у розтерті зі 100 г цукру два жовтки. Добре перемішують, додають мед, лимонний сік, корицю і гвоздику на кінчику ножа.

Подають святкові напої у склянках по 250 мл.

— Особливо гарно і смачно, коли "засніжити" вінця склянок, — додає Надія Цюра. — Краї на кілька секунд опускають у портер і посипають цукром.

Півлітрова пляшка темного пива "Львівський портер" коштує близько 3 грн.

Зараз ви читаєте новину «Новорічний портер варять у чавунному посуді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі