Упродовж грудня "Львівська пивоварня" частувала городян гарячим темним пивом портер. Акція проходила у 20 супермаркетах обласних центрів Західної України.
— Напій готували у великому посуді для глінтвейну, бо охочих спробувати було багато, — розповідає 31-річна Надія Цюра із "Львівської пивоварні". — "Святковий портер" можна приготувати вдома.
Для двох порцій треба вилити пляшку портеру в посудину, найкраще чавунну, щоби довше трималося тепло. Розігрівати на невеликому вогні. Коли піна сяде, поступово додати дві-три столові ложки натурального меду. Напій повільно помішують, доки мед не розтане. Коли на поверхні з"явиться легке шумовиння, вичавлюють половину лимона. Або доливають півсклянки лимонного соку. Коли напій зашумить — гарячий портер зварено. Важливо не довести його до кипіння — гарячіший за 70 градусів, він утратить поживні якості.
"Різдвяний портер" готують із 1 л пива. Його розігрівають і виливають у розтерті зі 100 г цукру два жовтки. Добре перемішують, додають мед, лимонний сік, корицю і гвоздику на кінчику ножа.
Подають святкові напої у склянках по 250 мл.
— Особливо гарно і смачно, коли "засніжити" вінця склянок, — додає Надія Цюра. — Краї на кілька секунд опускають у портер і посипають цукром.
Півлітрова пляшка темного пива "Львівський портер" коштує близько 3 грн.
Коментарі