28-річна Наталя Дзюменко з Умані, що на Черкащині, фарширує качку лимонами. Каже, рецепт побачила в рекламі.
— Кілька років тому по телеканалах рекламували бульйонні кубики. Там господиня клала в курку два лимони й два бульйонних кубики, — розповідає Наталя. — Але ми вирішили спробувати нафарширувати качку — більше любимо це м"ясо.
Для страви жінка купує домашню качку.
— Краще брати не дуже жирну. Вимити й приварити її в підсоленій воді, щоб кров виварилася. Зубочисткою або виделкою пробую, чи м"ясо м"яке. Щоб воно швидше проварилося, у підсолену воду можна долити 50 грамів горілки.
Потім господиня натирає качку ззовні та зсередини курячими бульйонними кубиками.
— Беру два лимони. Обрізаю з одного краї і роблю три-чотири великі надрізи вздовж. Зашиваю його в качку, — веде далі Наталя. — Інший лимон кидаю на кілька хвилин в гарячу воду, щоб став м"яким, — так легше сік видавлювати. Качку поливаю соком. І ставлю в духовку на хвилин 40. Через кожні 15 хвилин змащую птицю лимонним соком. Але не переборщіть, щоб качка не була кислуватою.
Коментарі