понеділок, 05 листопада 2018 00:20

Настоянку на сушині присмачують імбиром

— Цього літа зробила стільки сушини з яблук, що й не знаю, куди її подіти. Приготувала настоянку, вийшла дуже добра, — говорить 36-річна Лілія Ходаківська з міста Апостолове Дніпропетровської області.

Промиває дві склянки сушених яблук. Чистить від шкірки й подрібнює 50 г кореня імбиру. Кладе в 2-літрову банку яблука, 2 ст. л. родзинок, імбир.

— Хто не любить пекучих напоїв, може замінити імбир шипшиною. На цю пропорцію її потрібно півсклянки.

Усе заливає 1 л горілки. ­Накриває капроновою кришкою. Напій настоюється місяць у погребі. Раз на тиждень банку струшує, щоб інгредієнти краще перемішалися. Потім проціджує настоянку через марлю. Додає 2 ст. л. рідкого меду й залишає ще на тиждень. Готовий напій переливає в скляну пляшку і зберігає в холодильнику.

Зараз ви читаєте новину «Настоянку на сушині присмачують імбиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі