пʼятниця, 11 березня 2011 02:30

Наливку з чорносливу проціджують крізь папір

Наливку зі смаком узвару роблять із чорносливу. Вінничанка Галина Коломієць, 48 років, бере для напою 100 г сушених слив. Копчені не годяться.

— Сливи купую восени на базарі. Кожну розрізаю пополам, виймаю кісточки. Із п'яти дістаю серцевини, товчу її на порох. Засипаю сливи в бутель, додаю порошок із кісточок, ванілін, лимонну кислоту і заливаю літром горілки.

Наливка стоїть у темному місці три тижні.

— Потім варю сироп із води і цукру. Доки теплий, змішую зі 100 грамами спирту. Горілку з бутля зливаю через тонкий папір у каструлю із сиропом. Збовтую і відставляю на дві доби.

Господиня розливає наливку в півлітрові пляшки, закорковує їх. Тримає півроку в погребі.

На Вінниччині також використовують інший рецепт. Беруть 600 г чорносливу, 2 л горілки та півлітра спирту. Сливи подрібнюють на м'ясорубці, кидають у бутель зі спиртом і горілкою. Настоюють півтора місяця, збовтують через день.

— Зливаю спиртований сік і ховаю в холодильник. Стільки само води наливаю до сливової маси. Настоюю три дні. Потім дві рідини змішую і відціджую. Додаю цукор і розливаю по пляшках. Чим довше наливка стоїть, тим смачнішою стає.

Зараз ви читаєте новину «Наливку з чорносливу проціджують крізь папір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі