пʼятниця, 11 січня 2008 15:24

М"ясний салат готують із вечора

52-річна киянка Людмила Сергеєва салат "Пікантний" навчилася готувати ще за радянських часів. Якось у ресторані вона попросила кухаря розповісти рецепт страви, що куштувала. Та кухар відмовився. Тоді киянка замовила ще одну порцію.

— Знімала виделкою кожен шар салату та запам"ятовувала, що за чим класти, — усміхається Людмила. Вона невисока, в короткій шубі з чорнобурки.

Для салату киянка відварює м"ясо зі спеціями. Каже, що підійде будь-яке. Дрібно його ріже й викладає на дно тарілки. На м"ясо — варену та порізану кубиками моркву. Змащує майонезом. Наступні шари — терті яйця, зелений горошок, чорнослив із грецькими горіхами, майонез.

— Потім кладу цибулю. Щоб вона не гірчила, можна обдати кип"ятком. Але не переваріть, бо буде м"якою й несмачною, — радить Сергеєва. Вона викладає півкільця цибулі, любить неошпарену.

Далі знову шар тертих яєць, чорносливу з горіхами, поливає все майонезом. Зверху — порізаний кубиками солений огірок, горіхи та прикрашає все зеленою цибулею.

— Салат краще готувати з вечора, — веде далі Сергеєва. — За ніч він добре пропитається й буде ще смачнішим.

Зараз ви читаєте новину «М"ясний салат готують із вечора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі