вівторок, 25 березня 2008 14:28

Морська капуста смакує з оселедцем

— Кажуть, у морській капусті багато йоду, який зараз нам необхідний, — ділиться киянка Світлана Шумська, 37 років. — Я її не люблю, але доводиться їсти. У консервних бляшанках була зовсім не смачна. Добре, що зараз на вагу продають із різними добавками.

Шумська додає мариновану морську капусту у вінегрет. Варить у підсоленій воді червоний буряк, моркву та картоплю. Кожну картоплину проколює декілька разів виделкою, щоб не розлізлася. Овочі та солені огірки ріже маленькими кубиками, додає трохи вареної квасолі.

— Морську капусту намагаюся різати якомога дрібніше, — веде далі Світлана. — Заправляю вінегрет олією.

Морську капусту киянка додає в салат із крабовими паличками. Робить його з кукурудзи, яблук, селери, яєць, зелені петрушки та кропу. Заправляє легким нежирним майонезом.

53-річна киянка Людмила Іванівна з маринованою морською капустою готує онукам оселедець. Цих продуктів бере в однаковій кількості.

— З оселедця вибираю усі кісточки, — жінка закидає на плече широкий шарф. Рибу ріже чималими шматками та перемішує з капустою, заправляє олією. — Залишаю на дві-три години в холодильнику, щоб продукти увібрали смак одне одного. Онуки їдять з превеликим апетитом.

На гарнір до такого оселедця Людмила Іванівна подає картопляне пюре.

— Ще капуста дуже смачна з морквою по-корейськи, — додає киянка. — Але моркву краще готувати чи купувати окремо, змішувати самому. Бо той магазинний салат із морської капусти та моркви не такий смачний, як домашній.

Щотижня купує в супермаркеті готові салати з морської капусти Сергій Юдицький, 26 років. У Києві він мешкає на квартирі з трьома друзями.

— Як є час, скришимо туди ще маринованого огірка чи вареного яйця. Можемо заправити майонезом, щоб ситніше було.

Зараз ви читаєте новину «Морська капуста смакує з оселедцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі