понеділок, 22 липня 2013 06:15

Медовуху вчиняють із хмелем

У медовусі можуть бути ягоди, трави, спеції, але класичний варіант — це мед і дріжджі, розведені водою, каже столичний бармен Ігор Черкас, 32 роки.

— За цим рецептом зробити медовуху найлегше та найшвидше. Ставте на вогонь каструлю з 10 літрами води й вкидайте в неї 1,5 кілограма меду, як тільки у воді почнуть підніматися бульбашки. Кип'ятите 2-3 хвилини, весь час знімаючи піну. Як її вже не буде, вкидаєте жменю шишок хмелю, закриваєте кришкою й вимикаєте вогонь.

Доки суміш настоюється, у підсолодженій теплій воді розводять 3 г дріжджів. Коли підійдуть, виливають у теплу медовуху. Напій бродить п'ять днів. Потім проціджують, розливають у пляшки. Має настоятися в холодному місці кілька днів.

— Відкорковувати треба обережно, може пінитися. Завдяки дріжджам і хмелю це буде слабоалкогольний молодий напій. Роблять і міцну, кріплену спиртом. Ставлять грати, як вино. На меду вчиняють горілку, її теж називають медовухою.

Зараз ви читаєте новину «Медовуху вчиняють із хмелем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі