пʼятниця, 13 травня 2011 07:00

Макарони та фарш заливають збитими яйцями

Автор: фото з сайта WWW.mirokru.ru
  Для запіканки макарони відварюють у солоній воді. Перекладають шарами різних овочів. Поливають соусом із томату, сметани та часнику
Для запіканки макарони відварюють у солоній воді. Перекладають шарами різних овочів. Поливають соусом із томату, сметани та часнику

33-річний Олег Назаренко з Полтави готує вдома італійську піцу-пасту. Рецепт побачив кілька років тому в одному з телевізійних шоу.

— Буває, лишиться трохи макаронів, для всієї родини поїсти не вистачить і викинути їх шкода. Із них і готуємо піцу-пасту, — каже Олег. — Або спеціально відварюємо дві жмені макаронів, краще трубчастих. Відварюю до напівготовності. В окремій тарілці збиваю четверо-п'ятеро яєць. До них додаю пучку солі, трохи перцю, меленої паприки, базиліку. Для гостроти смаку — ореґано. На сковороду наливаю олії, висипаю туди макарони й заливаю їх збитими яйцями.

Піцу-пасту смажать 7–10 хв. з обох боків на малому вогні. Накривають кришкою, аби краще підходили яйця. Коли страва майже готова, кришку знімають.

— Їмо з кетчупом чи консервованими помідорами. Є ще святковий варіант цієї страви. На готову піцу-пасту накладаю дрібно порізану ковбасу чи  прожарений фарш. Нарізаю кільцями свіжі помідори, солодкий перець, викладаю маслини. Твердий сир натираю на дрібну тертку. Начинку піци-пасти засипаю цим сиром і на хвилин 10 ставлю в духовку. Коли сир розплавиться, страву подаю до столу.

Киянка Соломія Бучак, 29 років, із макаронів робить запіканку. Відварює їх у підсоленій воді, помідори обдає окропом, очищає від шкірки й нарізає кружальцями. Форму змащує жиром, на дно кладе відварені макарони, посипає тертим сиром, зверху — помідори. Додає мелений чорний перець та тертий мускатний горіх. Яйця розмішує зі сметаною, заливає запіканку й ще раз посипає тертим сиром. Випікає в гарячій духовці 30 хв. Перед подачею посипає петрушкою.

— Усе кладу на око. Такі запіканки можна готувати з будь-яких продуктів, що є в холодильнику. Як піци. Ріжу перець соломкою, баклажани — кружальцями. Фарш обсмажую в олії. Часник пропускаю через прес, додаю у суміш фаршу з овочами. Приправлюю сіллю, перцем, чебрецем і базиліком. Перекладаю начинку шарами із макаронами. Заливаю все підсоленим молоком і яйцями збитими. Зверху притрушую сиром та кладу в духовку.

Зараз ви читаєте новину «Макарони та фарш заливають збитими яйцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі