понеділок, 28 вересня 2020 05:05

Лондонський чизкейк укривають глазур'ю

Автор: ФОТО НАДАНЕ ІННОЮ САМОЛЮК
  Основу для лондонського чизкейку готують із бісквітного печива і масла. Десерт прикрашають полуницею, паличками кориці і зірочками бодяну
Основу для лондонського чизкейку готують із бісквітного печива і масла. Десерт прикрашають полуницею, паличками кориці і зірочками бодяну

— Якщо вирішили потішити себе чимось солодким, можете спробувати приготувати лондонський чизкейк із грушами. Він не лише смачний, але й красивий. Такий десерт відмінно підійде для святкового столу, — каже 40-річна Інна Самолюк з міста Дубно Рівненської області.

Знімаю шкіру з двох-трьох невеликих і не надто солодких груш твердих сортів. Розрізаю вздовж навпіл. Середину виймаю ложкою, а плоди занурюю у сироп. Для нього змішую 500 мілілітрів води, 125 грамів цукру та дві столові ложки лимонного соку. Ставлю на невеликий вогонь. Коли цукор розчиниться, додаю чайну ложку ванільного екстракту, одну-дві чайні ложки сухих квітів лаванди. Замість неї можна взяти паличку кориці, зірочку бодяну, декілька зернят кардамону і гвоздики. Груші мають бути повністю покриті сиропом. За необхідності доливаю кип'яченої води. Доводжу їх до кипіння і тримаю ще 5 хвилин на вогні. Відставляю до повного охолодження.

Подрібнюю у блендері 200 грамів бісквітного печива. Додаю 90 грамів масла. Вимішую до однорідності. Роз'ємну форму діаметром 24 сантиметри змащую маслом, викладаю рівномірно отриману масу і ставлю у холодильник.

Для крему збиваю міксером 600 грамів вершкового сиру. По одному вводжу три жовтки, цедру одного лимона. Збільшую швидкість обертів і додаю ще троє яєць, 100 грамів цукру, 150 грамів згущеного молока, половину зерен зі стручка ванілі і столову ложку лимонного соку.

Виймаю "тісто" з холодильника. Викладаю на корж крем. Вирівнюю. Кладу тонко нарізані скибки груші. Посипаю мигдальними пластівцями.

Щільно обгортаю форму фольгою. Ставлю у глибоке деко. Заливаю гарячою водою на половину висоти форми. Відправляю у розігріту до 180 градусів духовку на 45–50 хвилин.

Для глазурі змішую 150 грамів жирної сметани, 25 грамів цукру та зерна одного стручка ванілі. Додаю 50 грамів розтопленої карамелі чи молочного шоколаду. На чизкейк тонким шаром викладаю глазур і відправляю в духовку ще на 10 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Лондонський чизкейк укривають глазур'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі