понеділок, 20 січня 2020 00:31

Лінивий голубець викладають у формі торта

Автор: FACEBOOK.COM.COM
  Лінивий голубець запікають 40 хвилин при температурі 160 градусів. До столу подають гарячим. Страву поливають сметаною або соусом
Лінивий голубець запікають 40 хвилин при температурі 160 градусів. До столу подають гарячим. Страву поливають сметаною або соусом

— Страва рятує, коли обмаль часу на приготування вечері, — 28-річна Світлана Бахмач із Кривого Рогу Дніпропетровської області розповідає рецепт лінивого голубця. — Готується швидко, має оригінальний вигляд. Не соромно на святковий стіл ­поставити.

Беру 700 грамів фаршу, 350 грамів відвареного рису, середнього розміру капустину, 300 грамів томатного соусу, дві морквини, цибулину, солодкий перець, пучок пет­рушки, три-чотири зубки часнику, двоє яєць, олію, сіль і перець.

Капусту використовую савойську. Розбираю на листя. Опускаю в окріп на кілька хвилин. Фарш підсолюю й обсмажую на слабкому вогні до напівготовності.

Цибулю ріжу й обсмажую на олії. Додаю подрібнений часник, натерту на крупну тертку моркву, нарізаний кубиками солодкий перець. Смажу до розм'якшення овочів.

Поєдную засмажку із фаршем. Додаю рис, томатний соус, збиті яйця й подрібнену петрушку. Перчу, досолюю. Перемішую.

Роз'ємну форму вистеляю листям так, щоб заходило за бортики й звисало вниз. Викладаю зверху тонкий шар фаршу, розрівнюю. Накриваю капустою.

Чергую фарш і листки до верху форми. Має вийти торт. Верхній шар — капуста. Прикриваю листям, кінці якого звисали.

Поливає зверху голубець кількома ложками олії. Ставить у прогріту до 160°C духовку. Запікає 40 хв. Подає на стіл і розрізає, як торт.

Зараз ви читаєте новину «Лінивий голубець викладають у формі торта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі