— Апетит пробуджую лимонним лікером. Рецепт простий, складники доступні. Напій походить з Італії. Пахне цитрусами й має густу консистенцію, — розповідає Галина Дерманська, 48 років, із Хмельницького.
— Мию шість лимонів. Знімаю шкірку овочечисткою чи гострим ножем. Зрізаю лише жовту частину, бо біла зробить напій гірким. Цедру кладу в банку й заливаю 700 мілілітрами горілки. Накриваю, настоюю два тижні. Щодня струшую. Наприкінці лікер має загуснути. Тоді наливаю пів літра води, сиплю 450 грамів цукрової пудри. Перемішую і ставлю у холодильник на два-три дні. Пудру не треба замінювати цукром. Він крупний і доведеться нагрівати, щоб розчинити.
×
Коментарі